Senatul a respins, in votul in plen, amendamentele propuse la Legea Audiovizualului care ar fi deschis calea procesului de digitalizare. Nu ca, asa cum au iesit de la Comisia de mass media a domnului Paunescu, ar fi meritat sa fie pastrate (tineti minte, intreaga strategie anti-monopol lasata la latitudinea guvernului, etc...).

Dar, in loc sa returneze proiectul Comisiei, pentru revizuire, plenul s-a atacat, se pare, la mandatele de 9 ani ale CNA - si a respins legea cu totul. Cum Senatul este camera decizionala, proiectul asa ramine - respins.

Din pacate, odata cu apa, se arunca din aceasta copaie si un copil pretios: legislatia care ar fi deschis drumul digitalizarii. Legislatie care, intr-un efort remarcabil, reunise (si reusise sa armonizeze) opiniile principalilor actori: organisme de reglementare (CNA, pe programe si IGCTI, pe frecvente), radiodifuzori, societate civila, partide politice.

Se duc astfel pe apa Simbetii eforturi de un an si jumatate, acorduri la nivel politic, etc, etc. Termenul limita pentru trecerea la digitalizare ramine, in continuare, 2012 - iar autoritatilor nu le pasa. Nu le pasa ca am pierdut deja un an din putinii pe care ii aveam.

Ne mai ramin patru (dintre care doi puternic “electoralizati”) pentru a o lua de la zero cu legislatia, elaborarea strategiilor, licitarea frecventelor, realizarea investitiilor in infrastructura de emisie, campania de comunicare, etc....

Nici nu stiu ce sa cred: onor cei care ne guverneaza (parlamentari, membri ai executivului, lideri politici) sunt mai mult ticalosi, sau mai mult prosti?

Din toata chestia asta, cistigat ramine domnul Paunescu - el si-a primit dreptul de a face emisiuni culturale chiar daca e om politic. Ce daca n-a iesit smecheria cu 9 ani de mandat CNA? Asta e politica: mai cisatigi, mai pierzi...

Comenteaza pe blogul Ioanei Avadani