Sumele sunt cuprinse in rapoartele pe care le face periodic CME, in urma faptului ca este listata la Bursa din New York.

Adrian Sarbu a fost numit, saptamana trecuta, director de operatiuni al Central European Media Enterprises (actionarii Pro TV), o companie cu o valoare de piata de 3,5 miliarde de dolari, care detine 16 televiziuni din sase tari europene.

64 de milioane de dolari in sase ani

Firmele in care Adrian Sarbu detine actiuni ofera de multi ani servicii catre Pro TV si Acasa TV. Un exemplu este dat de Studiourile Media Pro, unde se produc seriale sau emisiuni de divertisment difuzate pe posturile de televiziune din grup.

Potrivit rapoartelor anuale ale CME, intre 2001 si 2006, firmele sefului Pro TV au vandut catre americani servicii de productie, tehnice, administrative, ca si drepturi de transmisie in valoare totala de 64,4 milioane de dolari.

Pentru 2007, suma este estimata la 20,1 milioane de dolari, dintre care interesele economice ale lui Sarbu reprezinta aproximativ 18,1 milioane, noteaza „Capital”.

Salariu consistent

Ca sef al operatiunilor CME, companie evaluata la 3,5 miliarde de dolari, Adrian Sarbu va avea un salariu de 1,2 milioane de dolari. Noul contract al lui Adrian Sarbu, conform notificarii depuse de CME la U.S.

Securities and Exchange Commission (SEC, echivalentul american al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, organism de supraveghere a tranzactiilor bursiere), stipuleaza acest salariu anual.

Sarbu avea oricum un salariu consistent. Pana la promovarea in fruntea CME, el se ocupa de operatiunile din Romania, Cehia si Slovacia.

Integral in Evz