Romania va trimite in Tara Galilor, incepand de saptamana viitoare, un consul onorific in persoana unui manager al unei firme de consultanta din Iasi, informeaza cotidianul Western Mail.

Galezul si-a deschis afacerea la sugestia unei guvernante din Romania cu care a discutat pe chat, sustine publicatia.

Clive Williams detine functia de joint managing director in cadrul companiei de consultanta pentru afaceri Crownford, deschisa la Iasi la sfarsitul anului trecut. Williams a ales capitala Moldovei, desi era constient ca majoritatea investitorilor straini aleg Bucurestiul pentru a incepe o afacere in Romania, afirma articolul.

“Un lucru pe care l-am aflat foarte repede a fost ca Romania poate atrage multi bani europeni, prin intermediul fondurilor structurale. Exista capitole bugetare pentru instruirea salariatilor, resurse umane, dar lipsesc profesionistii care sa exercite aceste atributii.

Avem acum patru oameni care lucreaza in Iasi, care fac aceeasi treaba ca echipa noastra din Marea Britanie”, a spus managerul, citat de Western Mail.

Reprezentantul diplomatic al Romaniei la Londra, Raduta Matache, i-a propus sa indeplineasca functia de consul onorific pentru Romania.

“M-a sunat sa-mi ceara sa devin consul onorific in Tara Galilor. Dupa ce mi-a explicat ce presupune aceasta functie, si m-am interesat si eu, am acceptat. Trebuie in principal sa promovez schimburile comerciale dintre Tara Galilor si Romania, ceea ce sunt incantat sa fac.

Dar implica, de asemenea, si oferirea de consultanta pentru comunitatea romaneasca din Tara Galilor”, a precizat Clive Williams.

Managerul va fi investit oficial in cadrul unei ceremonii care se va desfasura in incinta Muzeului National din Cardiff.