Rusia va livra, in acest an, intre 6,2 si 6,5 miliarde de metri cubi de gaze Romaniei, cu aproape 1,5 miliarde de metri cubi mai mult decat in 2006, a declarat, joi, citat de NewsIn, Leonid Reiman, ministrul rus al Tehnologiei Informatice si Comunicatiilor, cu ocazia semnarii protocolului Comisiei Interguvernamentale Romano-Ruse de colaborare economica si tehnico-stiintifica.

Potrivit datelor prezentate de oficialul rus, Federatia Rusa a livrat Romaniei 5,069 miliarde metri cubi de gaze naturale in 2006, in vreme ce in 2005 livrarile s-au cifrat la 4,525 miliarde metri cubi.

Leonid Reiman a mai spus ca cele doua state colaboreaza in mod dinamic in domeniul energetic, cei doi oficiali stabilind continuarea proiectelor din domeniul energiei intre Romania si Rusia.

Potrivit ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, deficitul schimburilor comerciale intre Romania si Rusia va depasi trei miliarde de euro in 2007, procentul produselor finite in totalul comertului fiind de 15 -20% in totalul comertului reciproc.

La finele lunii august,, volumul total al schimburilor comerciale bilaterale romano-ruse a atins un nivel de 3,13 miliarde de dolari, din care exportul reprezenta 354 milioane de dolari, iar importul 2,77 miliarde dolari, inregistrandu-se un sold de 2,42 miliarde de dolari in favoarea Rusiei.