Primul targ de carte veche din Romania a fost deschis, sambata, la Casa Municipala de Cultura din Cluj-Napoca, fiind oferite spre comercializare peste o mie de titluri aparute inainte de anul 1947.

Organizatorul, Vlad Jucan, membru al Comitetului Executiv al Societatii Numismatice Romane, a precizat ca pot fi vazute volume purtand semnaturile lui Carol I, Ferdinand, Carol al II -lea si Mihai Intai, dar si un exemplar valoros al Bibliei lui Samuel Micu Klein. Manifestarea ofera carti la preturi modice, dar si exemplare foarte scumpe, a anuntat Vlad Jucan, citat de Romania Actualitati.

"Este o falsa idee la noi ca orice este vechi este si scump. Nici vorba de asa ceva. Nu inseamna ca cine are o carte veche sau o moneda veche sau ce stiu ce antichitate automat are impresia ca isi poate cumpara jumatate de masina si ca valoreaza mii de euro. Se gasesc carti vechi si la 5 lei pe bucata si la chiar 1 leu pe bucata", a mai spus Jucan.

La targ a fost expusa si o carte din anul 1611 care costa doua mii de euro si este semnata Alpino Prospero. Participantii sunt colectionari sau reprezentanti ai anticariatelor din Cluj, Alba, Timisoara si Bucuresti, precum si Biblioteca Judeteana Octavian Goga din Cluj-Napoca.