Echipa națională de handbal feminin a României și-a aflat joi adversarele din grupa turneului final al Campionatului European din Austria, Ungaria și Elveția.

Echipa nationala de handbal feminin a RomanieiFoto: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

Muntenegru, Cehia și Serbia, adversarele României la CE 2024 de handbal feminin

România va face parte din grupa B a Europeanului de handbal feminin, alături de Muntenegru, Cehia și Serbia și va evolua în Ungaria, la Debrecen.

Echipa României a făcut parte din urna a doua valorică şi a fost prima extrasă din urnă la tragerea la sorţi, anunță News.ro.

Tricolorele s-au calificat neînvinse la turneul final, iar în grupa 1 preliminară au obţinut rezultatele: 48-18 şi 37-16 cu Bosnia Herţegovina, 32-20 şi 31-24 cu Grecia, 26-24 şi 25-23 cu Croaţia. Tricolorele au încheiat neînvinse, cu 12 puncte în clasament.

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie. Meciurile vor fi găzduite în grupele preliminare de Debrecen, Basel şi Innsbruck, în grupel principale de Debrecen şi Viena, capitala Austriei urmând a găzdui şi fazele finale.

Primele două clasate în fiecare grupă preliminară se vor califica în grupele principale.

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

Va fi primul Campionat European fără Cristina Neagu în lot, golgeter all-time al competiţiei (303 goluri), handbalista luând decizia să-şi încheie cariera la reprezentativă după CM2023.

Deţinătoarea trofeului european este Norvegia.

Grupele CE 2024 de handbal feminin

Grupa A: Suedia, Ungaria, Turcia, Macedonia de Nord;

Grupa B: Muntenegru, România, Cehia, Serbia;

Grupa C: Franţa, Spania, Portugalia, Polonia;

Grupa D: Danemarca, Elveţia, Insulele Feroe, Croaţia;

Grupa E: Norvegia, Austria, Slovacia, Slovenia;

Grupa F: Olanda, Germania, Ucraina, Islanda.