Presedintele director general al TVR a declarat ca, dupa o discutie despre prezenta candidatului Victor Ponta la emisiunea Viata satului din 26 octombrie, Comitetul Director a sesizat Comisia de Etica, binecunoscuta pentru talentul de a ingropa scheletele din dulapul televiziunii publice. Intrebat de agentia Mediafax, Gabriel Gherghescu, realizatorul emisiunii si totodata directorul TVR1, a negat ca s-ar fi incalcat regulile de campanile impuse de CNA sau reglementele institutionale.

Totodata s-a declarat surprins de sesizarea Comisiei de Etica, care se reduce deocamdata doar la declaratie publica: nici Horia Grusca, presedintele Comisiei nu stie de vreo sesizare. In acelasi timp, trei membri ai Consiliului de Administratie cer demisia lui Gabriel Gherghescu si atrag atentia CNA ca s-a produs o grava incalcare a regulilor jocului, invocand art. 4 si 5 din Decizia 528/2014 a CNA. "Am solicitat ca in sedinta extraordinara a Consiliului de Administratie al SRTV din data de 27 octombrie aceste cazuri sa fie puse pe ordinea de zi si discutate, pentru a se lua masurile care se impun", au declarat Romina Surugiu si Radu Carp, iar Adrian Muraru a adaugat ca se intampla lucruri suspecte la TVR. Valentin Jucan, membru al CNA, a sesizat autoritatea sa analizeze cazul.

Reamintim ca premierul Victor Ponta a beneficiat de o ora de publicitate pe bani publici la emisiunea Viata Satului, editia din 26 octombrie, aceasta nefiind marcata ca emisiune electorala. Timp de o ora, Ponta si-a promovat asa-numitele succese, cel mai adesea la persoana intai, aratand ca este sustinatorul providential al agriculturii romanesti. Vezi aici monitorizarea realizata de HotNews.ro

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.