Linia telefonică deschisă de echipa de campanie a președintelui Donald Trump pentru semnalarea eventualelor fraude electorale a fost închisă după ce a fost inundată de apeluri false din partea utilizatorilor TikTok, relatează Business Insider.

TikTokFoto: Boumenjapet | Dreamstime.com

Linia telefonică a fost deschisă pentru a înregistra presupuse incidente de fraudare a votului, echipa președintelui republican creând și o camera specială pentru gestionarea apelurilor la sediul de campanie din Arlington, Virginia, potrivit CNN.

Însă la scurt timp după crearea acesteia utilizatorii TikTok au început să încarce înregistrări video în care sună pentru a face reclamații în glumă și înregistra reacțiile operatorilor, un trend care s-a viralizat și răspândit apoi și pe Twitter.

Eric Trump, unul din fiii președintelui republican, a acuzat pe Twitter săptămâna trecută că „DNC (convenția Partidului Democrat) ne inundă linia telefonică privind frauda pentru a încetini procesarea miilor de reclamații pe care le primim! Mă întreb ce au de ascuns”.

Lara Trump, nora lui Donald Trump, a scris și ea pe Twitter că „încă un număr [de telefon] nou. [pentru] cei care ne-au inundat celelalte numere: este rușinos că nu credeți că este important să avem integritate în alegerile noastre. Este fundamental să ne păstrăm republica. Inundați-ne în continuare. Vom continua să schimbăm numărul”.

Un purtător de cuvânt al echipei de campanie a lui Donald Trump a declarat însă pentru The Hill că „linia se dovedește foarte eficientă întrucât sunt mii de americani care au avut experiențe foarte îngrijorătoare când au votat. Culegem informații și ne pregătim să mergem înainte”.

Însă linia telefonică a fost înlocuită între timp cu un formular online care deja a fost inundat cu imagini obscene, potrivit Newsweek.

Citește și: