Fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor, Newt Gingrich, a anuntat miercuri ca va abandona cursa pentru investitura republicana in vederea alegerilor prezidentiale din 6 noiembrie, promitand ca isi va pastra un rol de "cetatean activ".

"Astazi, imi suspend campania. Dar aceasta suspendare nu inseamna ca imi suspent dreptul cetatenesc", a declarat Gingrich intr-un discurs de la Arlington, in apropiere de Washington.

Dupa acest anunt si dupa retragerea de luna trecuta a ultra-conservatorului Rick Santorum, nu mai raman decat doi candidati care isi dezbat primarele republicane: favoritul Mitt Romney, catalogat drept moderat, si reprezentantul Texasului, Ron Paul.

"Nu este o alegere intre Mitt Romney si Ronald Reagan. Este o alegere intre Mitt Romney si cel mai radical, cel mai de stanga dintre toti presedintii istoriei americane", a adaugat Gingrich, facand referire la actualul presedinte al SUA, Barack Obama.

Gingrich, in varsta de 68 de ani, a lasat sa se inteleaga ca el il va sustine pe Mitt Romney, in ciuda atitudinii critice la adresa sa din timpul campaniei.