Mitt Romney a castigat alegerile primare ale Partidului Republican din statul american Washington, el obtinand astfel cea de-a cincea victorie consecutiva in cursa pentru a obtine nominalizarea formatiunii sale pentru Casa Alba, dupa succesele din Michigan, Arizona, Wyoming si Maine, transmite FoxNews. Fostul guvernator de Massachusetts a fost declarat castigator cu 38% din sufragiile republicanilor, urmat de Ron Paul (25%) si Rick Santorum (24%).

Mitt Romney, la un miting electoralFoto: Agerpres

Newt Gingrich s-a clasat pe locul patru, cu doar 11% din voturi.

Victoria de sambata din Washington ii permite lui Romney sa priveasca optimist alegerile de marti, din asa-numita "Super Tuesday", cand candidatii republicani se lupta pentru a primi sustinerea a 419 delegati din 10 state.

In plus, Romney si-a recastigat statutul de principal favorit al republicanilor, dupa o serie de infrangeri suferite in fata lui Rich Santorum, luna trecuta.

"Alegatorii din Washington au trimis un semnal ca nu doresc o persoana apropiata de D.C. la Casa Alba. Ei vor un om de afaceri conservator, care intelege sectorul privat si stie cum sa dea la o parte guvernul federal astfel incat economia sa creasca din nou puternic", a spus Romney, declarandu-se "imbarbatat" de rezultatul scrutinului.

Cei mai multi delegati la alegerile de marti sunt in Georgia si Ohio.

Inainte de alegerile din Washington, Romney conducea la numarul de delegati (173), urmat de Santorum (87), Gingrich (33) si Paul (20).

Pentru a obtine nominalizarea republicana pentru Casa Alba, un candidat are nevoie de 1144 de delegati.