Un numar de 6.658 de detinuti au votat, duminica, la urnele speciale trimise in penitenciare, dintre cei 7.432 care au anuntat ca vor sa-si exprime optiunea electorala, a anuntat Administratia Nationala a Penitenciarelor, potrivit News.ro.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Cristina Cirlan, a declarat duminica, pentru News.ro, ca cele 6.658 de persoane private de libertate au votat la alegerile parlamentare in 45 de unitati subordonate ANP.

"Procesul de votare s-a incheiat fara incidente, ca de fiecare data, in toate cele 45 de unitati subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor", a spus Cristina Cirlan.

In Romania sunt 27.486 de detinuti, dar doar 10.189 au dreptul de a vota la alegerile parlamentare, iar dintre acestia au solicitat, in scris, urna speciala 7.432 de persoane private de libertate.

La alegerile parlamentare de duminica au dreptul sa voteze persoanele private de libertate care au varsta de 18 ani, implinita inclusiv in ziua scrutinului, carora nu li s-a interzis acest drept prin hotarare judecatoreasca definitiva, care au cetatenia romana, au domiciliul in judetul unde se afla locul de detentie si care solicita in scris presedintelui biroului electoral al sectiei de votare, prin intermediul administratiei locului de detinere, urna speciala.