Partidele extremiste maghiare PCM si PPMT nu au castigat nici un oras important in zona cu minoritate maghiara. Potrivit rezultatelor partiale transmise de BEC, UDMR a castigat detasat in zonele cu populatie maghiara, in timp ce Partidul Civic Maghiar si Partidul Popular Maghiar din Transilvania au obtinut scoruri mici. Astfel, la Sfantu Gheorghe, PCM a pierdut majoritatea in Consiliul local, la primaria Targu Mures a obtinut un scor de 1,67%, iar pentru sefia CJ Harghita PPMT a inregistrat 10.30%, iar PCM 9,37%.

Cele doua partide maghiare au beneficiat de sprijinul presedintelui Parlamentului ungar, Kover Laszlo, care s-a implicat in campania electorala pentru acestia. In ultima saptamana a campaniei electorale, presedintele Parlamentului ungar a fost prezent timp de cateva zile in Transilvania, implicandu-se in actiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar.

Prezenta lui Kover Laszlo a fost sanctionata atat de presedintii celor doua Camere ale Parlamentului de la Bucuresti, Vasile Blaga si Roberta Anastase, care i-au cerut sa isi amane vizita dupa alegerile locale, cat si de premierul Victor Ponta.

In contextul conflictului declansat de intentia de inhumare a cenusei poetului extremist Nyiro Jozsef in Romania, autoritatile i-au cerut lui Kover Laszlo sa renunte la vizita sa electorala in Romania, insa acesta a refuzat.

Presedintele PCM Sfantu Gheorghe, Balint Jozsef, a declarat luni, citat de agentia Agerpres ca este dezamagit de faptul ca electoratul covasnean nu a sanctionat UDMR pentru prestatia avuta in coalitia de guvernare, respectiv pentru masurile antisociale pe care le-a luat alaturi de PDL.

"UDMR a reusit sa castige pentru ca a dat dovada de mobilizare exemplara si s-a bazat pe rezultatele din ultimii patru ani, care apartin nu doar Uniunii, ci intregului Consiliu local. (...) Scorul obtinut este neasteptat, iar socant mi se pare ca populatia judetului nu a pedepsit deloc UDMR pentru abaterile pe care le-a avut in timpul guvernarii de la Bucuresti" a declarat Balint Jozsef, citat de Agerpres.

La Targu Mures, potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 1 Targu Mures, Dorin Florea a obtinut 38.757 voturi (50,07%), Gyorgy Frunda (UDMR) a obtinut 28.837 (37,26%), Cornel Briscaru (USL) a fost votat de 6.463 (8,35%), urmat de Smaranda Enache, candidat independent, cu 2.038 de voturi (2,63%) si de Benedek Imre (PCM), care a obtinut 1.298 de voturi (1,67%).

In Harghita, potrivit rezultatelor partiale furnizate de Biroul Electoral Judetean, candidatul UDMR la CJ, Borboly Csaba, a castigat detasat al doilea mandat consecutiv. Din 272 de sectii de votare in judet s-au centralizat rezultatele in 188 de sectii de votare.

Rezultatele partiale arata ca Borboly Csaba, de la UDMR, a fost preferat de 69,92 % dintre alegatori urmat, la o distanta semnificativa de candidatul PPMT Salamon Zoltan cu 10.30% urmat de candidatul PCM, Sorban Attila cu 9,37%.

La capitolul consilieri judeteni UDMR a obtinut 67,86%, PCM 10,71%, PPMT 10,44% .