Începând de luni, 14 august, ora 9:00, Calea Floreasca și str. Radu Beller devin străzi cu sens unic, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook. Primăria Capitalei a modernizat cele două artere, iar prin desființarea unui sens de circuație a rămas loc pentru benzi unice pentru transportul public și piste pentru biciclete.

Calea FloreascaFoto: Google Maps
  • „Calea Floreasca devine sens unic de circulație pe direcția Șoseaua Ștefan cel Mare către intersecția Calea Floreasca cu strada Ceaikovski. Autobuzele STB vor circula pe banda specială pentru transportul în comun dinspre Str. Ceaikovski spre Șoseaua Ștefan cel Mare. Pe același sens va fi și pista pentru biciclete.
  • Strada Radu Beller devine sens unic dinspre Bd. Mircea Eliade spre Piața Dorobanți. Autobuzele STB vor circula pe banda dedicată de la Piața Dorobanți către Bd. Mircea Eliade. Pe același sens vor circula și bicicletele, pe pista special creată”, a anunțat primarul Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.

Lucrarile de frezare și asfaltare au fost executate de Straco Holding și au început la data de 23.06.2023. Valoarea lucrărilor a fost de 3.748.995 lei.

Marcaje rutiere, covorul de pe pista de biciclete, covoarele roșii, semnele de circulație și parcări au fost executate de SC ANDUNA SERVIMOB SRL. Au început la data de 23.07.2023 și vor fi finalizate weekendul acesta. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 800.000 lei.