Primăria Sectorului 3 a finalizat lucrările la pasajul de la intrarea pe Autostrada Soarelui, iar marți a fost făcut testul de rezistență, a anunțat primarul Robert Negoiță pe pagina de Facebook. Pentru test, pe pod au fost puse 4 camioane încărcate. Primarul Sectorului 3 spune că în câteva zile se va da drumul la circulație pe noul pasaj.

Pasajul de la ieșirea spre Autostrada Soarelui Foto: HotNews/Catiusa Ivanov

„Suntem la Pasajul de la A2 și, da, suntem la final. Mai avem să punem plantele, azi-mâine punem plantele și dăm drumul la circulație. Nu înainte să facem testele de sarcină. Ia uitați camioanele noastre încărcate conform normativelor și stau pe pod, verificăm rezistența podului la sarcină, niciodată nu poate fi încărcat mai mult decât îl încărcăm noi acum. Am convingerea că totul va ieși în regulă, doar testare conform normelor, să ne asigurăm că totul este în regulă și dăm drumul la circulație”, a declarat Robert Negoiță într-un videoclip live pe Facebook.

Despre pasajul de la ieșirea spre A2 /intersecția bd. Theodor Pallady cu str. Drumul între Tarlale

Lucrările au început în luna aprilie 2022, iar termenul de finalizare, anunțat de primarul Robert Negoiță, era sfârșitul anului 2022.

Investiția se ridică la 38 milioane de lei, potrivit informațiilor date până acum publicității. Constructorul este una dintre firmele Primăriei - ALGORITHM RESIDENTIAL S3 - care a făcut și parcarea de pe bd. Decebal. Pe panoul de șantier, data de finalizare a pasajului este aprilie 2023.

Primăria Sectorului 3 este acuzată de Primăria Sectorului 4 că și-a însușit fără drept designul pasajului „Europa Unită”, de la intersecția străzii Turnu Măgurele cu bd. Metalurgiei și l-a aplicat la pasajul de la ieșirea spre Autostrada Soarelui.

Primăria Sectorului 4 s-a adresat instanței și a obținut o ordonanță preşedinţială care obligă Primăria Sectorului 3 „să înceteze orice act de utilizare, în orice formă sau mod, cu privire la „suprastructura metalică cu iluminare arhitecturală tip Vortex”, dar decizia poate fi atacată cu recurs. Primarul Robert Negoiță spune că proiectul nu a fost copiat, ci doar s-au inspirat din el, în lume fiind mai multe pasaje de genul acesta.