​Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis vineri, la începutul ședinței de Consiliu General, un mesaj de solidaritate pentru Ucraina. Edilul a declarat că Primăria Capitalei va ajuta autoritățile centrale cu tot ce este nevoie pe partea de refugiați.

Nicusor DanFoto: Facebook/ Nicusor Dan

”Suntem într-o situație excepțională, avem un război la graniță. În acest context aș vrea să adresez un mesaj de solidaritate și vreau să asigur că Primăria Municipiului București este deschisă și la dispoziția autorităților centrale pentru tot ce înseamnă eventuali refugiați sau orice alte lucruri ce țin de această chestiune” , a declarat Nicușor Dan.

Consilierul general USR, Andrei Rigu, a citit o declarație de susținere a Ucrainei și a rugat colegii consilieri generali să o semneze ca apoi să fie tradusă și trimisă orașelor mari din țara vecină.

”În calitate de consilier general al Municipiului București condamn ferm agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Această acțiune reprezintă o încălcare flagrantă a principiilor de drept internațional, a inviolabilității frontierelor acestui stat, respectiv a principiului nerecurgerii la folosirea forței în relațiile internaționale. Îmi exprim solidaritatea deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean confruntat cu agresiunea Federației Ruse și pe această cale îmi afirm sprijinul pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, în măsura posibilităților legale și materiale aflate la dispoziție”, a declarat Rigu.

Acesta a solicitat primarului general să vină în decurs de 1 săptămână cu propuneri concrete cu privire la disponibilitățile de resurse umane și materiale care pot fi puse la dispoziția eventualilor refugiați.