Un spațiu verde de 4250 mp de lângă stația de metrou Pipera, aflat în paragină, va fi amenajat pe cheltuiala unei companii care are birouri în zonă, în baza unui protocol cu Primăria Sector 2, aprobat joi de Consiliul Local Sector 2. Spațiul verde este în administrarea ADP Sector 2, se află în paragină, fiind de cele mai multe ori murdar.

Statia de metrou PiperaFoto: Google Maps

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, este vorba despre reamenajarea zonei verzi adiacentă staţiei de metrou Pipera - B-dul Dimitrie Pompeiu- Str. Ing. George Constantinescu, cu asigurarea integrală a finanţării din surse private, sub coordonarea Administraţiei Domeniului Public Sector 2.

”În zona Complexului de birouri "CAMPUS" situat în vecinătatea stației de metrou "Pipera", B-dul Dimitrie Pompeiu se află un teren neamenajat, într-o distonantă cu amenajările noi din acea zonă, în care își desfășoară activitatea foarte mulți oameni, în blocurile de birouri, și care parcurg zilnic un traseu de proastă calitate spre stația de metrou. În acest sens, prin adresa nr. 161474/04.01.2021, Direcția de Urbanism a dispus iar Primarul Sectorului 2 a aprobat execuția lucrărilor de amenajare/reamenajare a terenului aflat în administrarea ADP Sector 2 de către Societatea NETRON INVESTMENT SRL, conform documentației depuse la Adminstratia Domeniului Public Sector 2, în dată de 15. 10.2020 ”, se arată în protocol.

Proiectul cuprinde următoarele lucrări:

- înfiintarea de spatii verzi care acum sunt neamenajate cu vegetație;

- realizarea aleilor pietonale;

- realizarea unei noi parcari în spatele statiei de metrou, pe platforma de parcare neamenajată;

- plantarea de material dendrologic;

Consilierii au dat asigurări că parcarea va fi publică și fără taxă.

După finalizarea lucrărilor de reabilitare, zona va fi întreținută tot pe cheltuiala investitorului privat.

Protocolul este valabil 1 an, cu posibilitate de prelungire.