Primăria Sibiu cumpără 10 autobuze de 12 metri de la producătorul român BMC Truck & Bus SRL. Instituția a anunțat, miercuri, că a finalizat procedura de licitație după 1 an și 3 luni, timp în care au fost făcute mai multe contestații, și a semnat contractul cu firma din București, valoarea achiziției fiind de 10,5 milioane lei.

Euro Bus Diamond 3Foto: Primaria Sibiu

La licitația organizată de Primăria Capitalei pentru achiziția a 400 de autobuze, producătorul român de autobuze BMC Truck & Bus, deținut de trei cetățeni turci, nu a putut participa deoarece instituția dorea să cumpere 320 de autobuze de 12 metri, 50 de autobuze de 10 metri și 30 de autobuze articulate de 18 metri, în timp ce firma producea doar autobuze de 12 metri. Licitația organizată de Primăria Capitalei a fost câștigată de producătorul turc Otokar.

Procedura inițiată de Primăria Sibiu pentru achiziția a 10 autobuze noi s-a finalizat luni, 18 februarie prin semnarea contractului cu firma BMC Truck & Bus SRL din București.

Cele 10 autobuze City Bus Diamond măsoară 12 metri, au trei uși, un motor Euro 6 produs de Daimler (deținătorul mărcii Mercedes Benz), precum și podea joasă și rampă specială pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Autobuzele oferă 28 de locuri pe scaune și încă 73 în picioare, inclusiv un loc pentru un scaun cu rotile. Confortul termic al pasagerilor va fi asigurat prin sisteme de climatizare – încălzire, ventilare și condiționare a aerului.

”Noile mijloace de transport sunt echipate cu GPS, astfel că pot fi monitorizate în timp real pe traseu, iar pentru siguranța călătorilor acestea sunt dotate cu 6 camere de supraveghere. În ceea ce privește informarea pasagerilor, autobuzele au afișaj electronic exterior în față, în spate și pe lateral. În interior informațiile utile vor fi afișate pe cele două monitoare și vor fi transmise prin anunțuri vocale. Pentru plata călătoriei în autobuz, pasagerii pot opta între validatoarele pentru bilete și aparatele pentru plata cu cardul contactless. Autobuzele vor oferi servicii de Wi Fi gratuit, fiind dotate cu echipamentele necesare. Durata acestui contract este de 4 luni. Cele 10 autobuze vor intra în parcul auto Tursib care s-a înnoit la finalul anului trecut cu 55 de autobuze”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Sibiu. ​