Primarii municipiilor din România nu au primit niciun răspuns de la Guvernul României privind alocările care vor fi făcute din bugetul pe anul 2019 către administrația locală, a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Marți, în cadrul unei întâlniri de lucru cu Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, și cu Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, edililor șefi li s-a promis că vor primi un răspuns până miercuri, ora 12.00. Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat că primarii vor merge la Guvern pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Tot ce înseamnă administrație publică locală noi cerem o treime din buget, atât suntem de decenți. Adică este puțin. 70% din serviciile publice sunt asigurate de administrația publică locală. Și noi la ora asta trăim din mai puțin de 20%, suntem profund subfinanțați. S-au angajat că până azi la 12 ne vor transmite punctul de vedere. Este trecut de 12. În continuare așteptăm. Dar mergem până la Guvern fiindcă suntem foarte dornici să aflăm și punctul de vedere al d-nei Viorica Dăncilă”, a declarat primarul Robert Negoiță.

Este „regretabil că un Guvern care își asumă că până la ora 12 va transmite un răspuns” nu a reușit acest lucru, a declarat și Gheorghe Falcă.