Ce a răspuns primarul Robert Negoiță întrebărilor cititorilor HotNews: Parcul Emil Gârleanu a fost răscumpărat și va fi amenajat anul acesta / O parcare de 1.000 de locuri va fi amenajată sub bd. Decebal / Teza de doctorat a fost o greșeală

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 20 aprilie 2018, 19:26 Actualitate | Administratie Locala


Robert Negoita - primarul Sectorului 3
Foto: Facebook
Primarul Robert Negoiță a declarat că va desființa o parte din chioșcurile din Parcul IOR după ce un cititor HotNews.ro a sesizat că spațiul verde s-a transformat într-un bazar, plin de terase, chioșcuri și miroase a fum de la mici. În legătură cu plagiatul tezei de doctorat, primarul spune că aceasta  fost o greșeală și a renunțat la ea. În ceea ce privește Parcul Emil Gârleanu, acesta a fost recuperat după ce a fost retrocedat și va fi amenajat în acest an. În privința disponibilizărilor, primarul spune că va da afară circa jumătate din personalul din subordonate.

Despre terasele din parcul IOR și fumul de la mici

Robert Negoiță: "Cititorul are dreptate în proporție de 60-70%, nu este chiar bazar, într-adevăr zona de buticuri și chioșcuri, sunt mai multe decât ar trebui. Este un aspect pe care l-am mai corectat și urmează să-l mai corectăm în timp. Am avut perioade în care anumiți cetățeni m-au convins că trebuie să scoatem terasele din parc și am reușit să le scoatem aproape de tot. Au fost alți cetățeni care au spus că vor să mănânce o înghețată. Este adevărat că nu trebuie să exagerăm cu ele. Am mai scos buticurile din IOR și o să mai scoatem în acest an vreo 10. Însă exagerează când spune că am transformat parcul în bazar.

Despre Parcul Emil Gârleanu

Robert Negoiță: "Parcul va deveni funcțional pentru locuitorii din zonă în acest an. Ne-a ajutat Dumnezeu și am reușit să rezolvăm problema terenului, astăzi este domeniu public și putem să edificăm acest parc. Avem studiu de fezabilitate, se lucrează la proiect, cum este gata proiectul, o să avem contract și ne apucăm de el. Dacă eram în privat, era gata, dar sunt niște proceduri care trebuie respectate.Despre amenajarea bulevardului Decebal

Robert Negoiță: "Avem un proiect amplu pe bd. Decebal, vom edifica sub tot bulevardul o parcare subterană. Estimarea proiectanților este la 20 milioane euro pentru acest proiect, dar ne va costa cel mult la jumătate, fiindcă vom face cu societatea noastră. Vor fi circa 1.000 de locuri de parcare".

Despre pista despre biciclete din parcul IOR

Robert Negoiță: "Jumătate din aleea de lângă lac este cu pistă de biciclete pe ea. Noi vrem să scoatem pista de biciclete din preajma lacului pentru că acolo este atât de mare aglomerație și am avut atât de multe accidente încât responsabilitatea ne obligă să o mutăm. O mutăm la margine, pe contur, prin parc și în zona parcului. Avem la bd. Baba Novac, unde  trotuarul este asfaltat, lăsăm pista de biciclete pe această zona și facem alee pietonală în parc. Am început lucrările, sperăm să fie gata cât mai repede. În acest fel degrevăm zona de lângă lac, traseul pentru biciclete este mai lung, conectăm viitoare rețea de piste de biciclete cu pistele din parc".

Despre plagiatul tezei de doctorat

Robert Negoiță: "Sunt 100% pentru integritate. Ați greșit vreodată în viață d-voastră? Teza de doctorat a fost o mare greșeală. Din partea mea greșeala a fost faptul că am acceptat acest demers - teza de doctorat. Eu am făcut partea mea așa cum mi s-a cerut. Dacă discutam de o universitate de mâna a doua, de vreo universitate privată, dar discutăm de Academia de Poliție. Când oamenii ăia mi-au spus că am de făcut asta și asta, le-am făcut. Le-au verificat și mi-au spus că sunt în regulă. Ce pot să va spun este că am renunțat la ea din prima secundă , mai ales că niciodată nu mi-a folosit la nimic. Nici măcar pe cartea mea de vizită nu a fost pus niciodată titlul de doctor, niciodată, cu atât mai puțin la altceva.

Despre parcările de reședință

Robert Negoiță: "De când sunt primar, prin reorganizare am crescut cu vreo 15% capacitatea de parcare, avem cam 60.000 locuri de parcare de reședință".
"Trebuie să definitivăm sistemul, suntem aproape. Suntem cred singura administrație din țară care are harta parcărilor făcută publică. Noi organizăm deja de luna viitoare licitație pentru locurile de parcare, cât se poate de transparent, și încercăm să eliminăm cât de mult zona de corupție. Dar avem nevoie ca Poliția Locală să beneficieze de niște sisteme de verificare performantă. Sună cetățenul că i-a ocupat ocupat cineva locul de parcare. Vine Poliția și are dificultăți să identifice care este adevărul, al cui este locul. Am situații în care vin doi cetățeni cu două autorizații. Până nu clarificăm ale cui sunt locurile, este o chestiune de timp și de resursă umană, nu avem multă resursă umană și nici nu încurajăm, fiindcă costă. Dar suntem în reorganizare și o să rezolvăm.

Despre disponibilizări la Primăria Sector 3

Robert Negoiță: ”Grila de personal în sectorul 3 și tot ce înseamnă Poliție locală, subordonate, va fi la jumătate. Nu erau eficienți. Vom suplini prin performanță și tehnologie”.

Despre sensuri unice


Robert Negoiță: "În acest moment avem în lucru un studiu de trafic pentru PUZ Sector 3. După acest studiu vom avea studii de trafic punctuale, tocmai cu acest obiectiv, ca să identificăm acele zone unde putem face sensuri unice. Vom face în acest an, dar în urma studiului de trafic este posibil să nu avem multe străzi cu sens unic pentru că nu rezolvă toate situațiile".


Despre Școala 81

Robert Negoiță: "Lucrările vor demara când cei de la Distrigaz își vor lua țeava de acolo. Există o magistrală pe acel teren unde trebuie să construim. Avem contract, avem buget, avem tot, doar că în momentul în care am cerut aviz de la Distrigaz, acolo este o țeavă de gaz. Așteptăm să o devieze și de 8 luni nu a fost mutată".

Despre Școala 80

Robert Negoiță: "Nu vom da destinația inițială a clădirii. Acolo s-a anulat avizul de la Ministerul Culturii pentru că MC, după ce s-a schimbat conducerea , s-a dus în instanță și a spus că avizul de declasare a fost prost și că nu este bine că s-a dat. Imaginați-vă că eu primărie dau o autorizație de construire sau emit un document, după care cineva merge în instanță, iar eu mă duc și spun că a fost dat prost. Nu există nicio instanță care să spună că este bun dacă eu spun că e prost.

Despre lipsa spațiilor verzi la clădirile noi

Robert Negoiță: "Eu sunt de acord 100% că avem nevoie de spații verzi. Nu se respectă. De la nivelul PUZ, documente de urbanism și până la autorizația de construire, la recepție, trebuie să fim atenți la aceste lucruri. Noi mergem la recepție și la o clădire nouă copacul este mic, nu poate fi mare că abia l-au pus. Acel copac trebuie întreținut. Acolo Garda de Mediu trebuie să verifice. Nu știu nici ei dacă pot verifica. Dar trebuie reglementat".


Vezi în video toate răspunsurile la întrebările cititorilor, începând cu 1: 13.Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4558 vizualizari

 • +7 (9 voturi)    
  nu e o greseala e un furt (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 1:11)

  Coco Whistle [utilizator]

  acum inteleg de ce romanii au ajuns sub unul ca ceausescu si acum o duc si mai rau.
 • +3 (13 voturi)    
  bun simtz (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 1:59)

  strelka [utilizator]

  Macar a avut bunul simtz sa recunoasca greseala. E un pas inainte .
 • +8 (12 voturi)    
  Parcul a fost răscumpărat? (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 13:56)

  Maica Reteza [utilizator]

  Stai puțin că nu înțeleg... Sper că n-ai vândut parcul Emil Gârleanu pe nimic după care l-ai răscumpărat cu jdemii de milioane (în adevărat spirit pesedist sau negoițist).
 • +7 (9 voturi)    
  Negoita (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 22:15)

  deville2010 [utilizator]

  cel mai venal primar din istoria sectorului 3.Cu nasa-sa firea sunt campionii furtului.A imprumutat in 6 ani de mandat 200 mil euro.,bagati in borduri roz,mii de copaci inutili si munti de pamant pe toate bulevardele.///
  • -2 (6 voturi)    
   Da, si? (Luni, 23 aprilie 2018, 9:41)

   Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui deville2010

   A facut toate aceste, ba chiar multe altele.
   Dar CINE l-a votat?
   Oar eni l-a impus cineva cu forta, au venit cu tancurile?
   Nu cumva noi, locuitorii sectorului 3, l-am ales si reales pe Negoitza acesta?!?!
   • +1 (3 voturi)    
    pesedistule (Luni, 23 aprilie 2018, 13:57)

    deville2010 [utilizator] i-a raspuns lui Sunt_nimic!

    Bine ma Dancila.Invata sa scrii si asteapta-ti randul la rin hotel pt o pulpa cu orez.
    • +1 (1 vot)    
     multumesc de sugestie! (Luni, 30 aprilie 2018, 7:08)

     Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui deville2010

     Va multumesc pentru sugestie!
 • +2 (2 voturi)    
  Auleu! S-a razgandit?! (Luni, 23 aprilie 2018, 9:40)

  Sunt_nimic! [utilizator]

  Acum spune:

  "Eu sunt de acord 100% că avem nevoie de spații verzi."

  Dar cand a fost / este incer?

  In toamna lui 2014, cand noi protestam impotiva taierilor de arbori in parcuri, Negoitza ne-a zis-o pe aia dreapta:

  "CUI NU II PLACE, N-ARE DECAT SA SE MUTE IN ALT SECTOR!"
 • -2 (6 voturi)    
  sectorul 3 arata decent (Luni, 23 aprilie 2018, 9:53)

  Mihai2580 [utilizator]

  credeti-ma ca n-am nicio stima pentru primar sau partid, dar sectorul 3 arata foarte bine in comparatie cu restul bucurestiului. e curat, mai verde, ingrijit.
  • +4 (4 voturi)    
   normal (Luni, 23 aprilie 2018, 10:46)

   tahomir [utilizator] i-a raspuns lui Mihai2580

   pentru ca asa a fost amenajat de celalalt Negoita, asa numitul Negoita cel bun.
   Dar locuitorii sectorului 3, in nemernicia lor, au dat jos un primar ultracompentent si au pus un loc pe dl Fratii Negoita, aia de aveau zeci de milioane datorii la fisc. Nu mai au acele datorii, nu ca le-au platit ci ca au dat o lege speciala pentru anularea acelor datorii.
   Deci pana la urma poporul rromanash are exact ceea ce merita si ceea ce-l caracterizeaza.
   Jaf, prostie, incompetenta, marlanie.
   Sa va traiasca!
 • +2 (2 voturi)    
  Exemplu de buna gospodarire in S3 : (Marţi, 24 aprilie 2018, 16:14)

  Olyx [utilizator]

  Bulevardul Nerva Traian: este un bulevard uitat de Primarie si de primarul R.Negoita. Copaci lipsa pe margine, murdar, o linie de tramvai pe care o carpesc cei de la RATB aproape noapte de noapte, aglomerat si sufocat la ore de varf...E mai rau ca pe timpul celuilat Negoita (Liviu)...
  • +1 (1 vot)    
   da, dar (Luni, 30 aprilie 2018, 7:10)

   Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui Olyx

   De doua mandate, locuitorii sectorului il voteaza cu entuziasm pe pedofilul evezionsit fiscal Robert, nu pe celalat Negoita!
   Ca si la Capitala, asta am vrut, de asta avem parte!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by