Artista Alexandra Nechita va primi titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti, potrivit unui proiect de hotarare adoptat joi de Consiliul General. Cotata printre cei mai mari artisti in viata, Alexandra Nechita s-a nascut in august 1985, in Vaslui si s-a stabilit alaturi de parinti in SUA de la o varsta frageda. Alexandra a inceput sa picteze de la varsta de doi ani, iar talentul sau extraordinar i-a facut pe cei din jur sa o numeasca ¬micuta Picasso", se arata in motivarea deciziei Consiliului General.

Recunoscuta in lumea intreaga pentru picturile sale in stilul cubist realizate la o varsta frageda, Alexandra Nechita a avut la opt ani prima expozitie personala la Biblioteca Municipala din Los Angeles.

Operele ei se regasesc in muzee din intreaga lume, de la colectia de arta a Vaticanului, pana la colectii particulare detinute de celebritati precum David Letterman, Whoopi Goldberg sau Calvin Klein.

In 1999 a fost selectata de catre ONU pentru a conduce o initiativa de arta in peste 100 de tari. Pe parcursul anilor, Alexandra Nechita si-a dezvoltat limbajul vizual aparte in numeroase picturi si sculpturi din bronz, sticla si metal. In anul 2008 a absolvit UCLA, una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din lume, de unde obtine o diploma in Arte Plastice si isi dedica timpul promovarii artelor ca mod de expresie si comunicare in scoala.