Nicio institutie de invtamant din judetul Mures nu poate elibera diplome intrucat nu exista stampile valabile, cu noua titulatura a ministerului, respectiv Ministerul Educatiei Nationale, scrie News.ro. Aceasta situatie a creat probleme celor care doreau sa se inscrie pentru admiterea la facultate, in conditiile in care sunt facultati care au finalizat deja inscrierile luni sau marti. Inspectoratul Scolar Judetean Mures spune ca din martie a depus toate documentele la Monetaria Statului pentru noile stampile si nici pana marti nu le-au primit.

Absolventii claselor a XII-a spun ca au ajuns in pragul disperarii, facand zilnic naveta de la scoala la Inspectorat pentru a ridica diploma de absolvire cu care sa se inscrie la facultate.

Unele scoli au eliberat niste adeverinte pe baza carora elevii sa poata fi inscrisi la facultate. Dar si aceste adeverinte sunt ilegale pentru ca stamplia are vechea denumire a Ministerului Educatiei.

'Si, daca in tara, poate facultatile mai inchid ochii, pentru a-mi inscrie fiica la o universitate din strainatate nu pot merge cu falsuri", a declarat pentru News.ro, tatal unei absolvente.

Potrivit parintelui, Mures este singurul judet in care absolventii se confrunta cu aceasta problema.

Contactat telefonic de News.ro, inspectorul general scolar, Ioan Macarie, aflat in functie din 10 aprilie anul acesta, a declarat ca au fost facute toate diligentele pentru obtinerea noilor stampile, dar fara succes.

"Da, este adevarat ce reclama parintii si elevii. Nu avem stamplile valabile. Sunt facultati care au incheiat inscrierile de luni sau de marti. Inspectoratul Scolar Mures a depus documentele la Monetaria Statului inca din luna martie", a mai spus Macarie.

Cu toate eforturile depuse pe langa autoritatile centrale, ISJ Mures nu a obtinut noile stampile.

"Voi trimite maine un delegat la Bucuresti. Sper sa poata lua cele 178 de stampile noi pe care le-am comandat. Din martie s-au facut continuu adrese in acest sens", a mai spus inspctorul general scolar.

Intrebat daca stie ca ISJ Mures este singurul judet cu o astfel de problema, Macarie a spus ca a aflat de la Monetaria Statului ca ar mai fi si alte inspectorare in aceasta situatie.

"Mi-au spus ca mai sunt cateva cazuri, Ca au avut multe stamplie pentru scolile private. Sper sa obtinem maine stamplilele , apoi le trimitem in scoli si imediat incepe eliberarea diplomelor", a precizat Macarie.