Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca la urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti va introduce pe ordinea de zi un proiect de hotarare prin care piateta situata in vecinatatea Ministerului Agriculturii, vis-a-vis de Teatrul National, la intersectia dintre Bd. Carol I si Bd. I.C. Bratianu, sa poarte numele actorului Radu Beligan.

Piateta ColteaFoto: USER UPLOADED

"Timp de peste sapte decenii, maestrul Radu Beligan a marcat scena mai multor teatre bucurestene si nationale, fiind unul din principalii reprezentanti ai generatiei de aur ai teatrului romanesc. Aceasta cariera artistica de exceptie merita pe deplin omagiul nostru, al bucurestenilor, drept pentru care voi propune Consiliului General, chiar in sedinta de saptamana viitoare, sa aprobe ca piateta dintre Bd. Carol I si Bd. I.C. Bratianu sa poarte numele maestrului Radu Beligan Am toata convingerea ca propunerea va fi acceptata de consilieri", a declarat Gabriela Firea.

Primarul General a subliniat ca proiectul de hotarare va contine un articol prin care se va abroga art. 2 alin b, din HCGMB nr. 31/2003, care prevede ca numele unor persoane pot fi atribuite unor de strazi sau altor spatii urbane dupa cel putin 3 ani de la incetarea din viata a persoanei in cauza.

"Aceasta restrictie care exista in prezent in cazul denumirilor strazilor si spatiilor urbane din Capitala nu se justifica in niciun fel in cazul maestrului Radu Beligan. Sunt convinsa ca ceea ce reprezinta astazi Radu Beligan pentru bucuresteni va fi la fel de prezent in sufletul acestui oras multi ani de acum incolo. Prin urmare nu vad niciun motiv sa asteptam trei ani pentru a recunoaste public meritele deosebite ale marelui maestru", a precizat Gabriela Firea.