Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) anunta ca, incepand cu data de 2 aprilie 2016, va lansa varianta de mobil a website-ului RATB, iar publicul calator va avea acces facil la orarul de plecare a vehiculelor de la terminale (capetele de linie) si la orarul de trecere a vehiculelor prin fiecare statie, adaptat la conditiile financiare actuale.

Autobuz RATBFoto: RATB

Orarul va putea fi consultat la adresa http://ratb.ro/v_trasee.php, de pe orice echipament mobil (laptop, tableta sau smartphone) sau de tip PC/ desktop cu conexiune la internet. Aici, calatorii trebuie sa isi aleaga mijlocul/ linia de transport si apoi sa acceseze programul de circulatie, potrivit RATB. Totodata, la terminale vor fi afisate grafice cu orele de plecare a vehiculelor pe trasee care vor fi respectate cu strictete, singura conditie fiind ca vehiculele sa nu fie intarziate sau blocate in trafic, spun reprezentantii RATB.

"Este inca un pas pe care RATB il face in sprijinul publicului calator, o facilitate oferita celor care depind foarte mult de timpul petrecut in statie si in mijloacele de transport in comun. Vor urma si alte masuri care vor crea conditii civilizate de transport si vor dovedi atasamentul RATB fata clientii sai", spune Radu Paul Orzata, directorul general al RATB.

Pentru eficientizarea transportului public, RATB a propus Primariei Capitalei masuri pentru crearea unui sistem de circulatie care sa prevada facilitati pentru transportul in comun, dupa cum urmeaza:

- implementarea a 28 de propuneri, cu privire la instituirea de benzi proprii de circulatie pentru troleibuze si autobuze;

- punerea in aplicare a 15 propuneri referitoare la amplasarea unor semafoare speciale sau modificarea ciclurilor semaforice prin acordarea unor faze separate pentru tramvaie la efectuarea virajelor stanga/dreapta in intersectii;

- extinderea circulatiei pe strazi organizate cu sensuri unice;

- realizarea programului de semaforizare a intersectiilor si acordarea de timpi separati, in cadrul ciclurilor, pentru transportul in comun si asigurarea unor sisteme de unda verde.