Peste 150 de persoane din comuna Petrestii de Jos (Cluj) au protestat pe Drumul Judetean DJ 107 L, reclamand starea "dezastruoasa" a drumului distrus in urma cu 8 ani de autocamioanele care au lucrat la Autostrada Transilvania, oamenii "pescuind" cu undite in baltile din gropi.

Oamenii s-au adunat, sambata, pe DJ 107 L, in apropierea comunei Petrestii de Jos, avand pancarte cu mesaje precum "Cimitirul 107 L", "De la Turda la Petresti, toti sfintii ii pomenesti", "Taxe platim, drum asfaltat cand primim?", "Azi protestam, drumul sa-l salvam", "Daca asfalt nu primim, la Consiliul Judetean noi venim", transmite Mediafax.

Ei au huiduit si au strigat "Hotii", "Mincinosii", "De la drum neasfaltat, masina imi e la REMAT", "Ne-ati mintit opt ani de zile, de acum nu va mai tine" si "Daca asfalt nu primim, noi aici nu se oprim".

Mai multi protestatari au adus cu ei undite, cu care "au pescuit" in baltile formate in gropile de pe drum, iar unul dintre ei s-a intins pe un prosop, spunand ca face plaja deoarece utilajele societatii de drumuri a Consiliului Judetean Cluj a imprastiat nisip pe drum.

De asemenea, un alt protestatar si-a adus masina, o Dacie 1310 stricata, pe o platforma, de care a legat o coroana mortuara cu mesajul "Vesnica odihna DJ 107 L", spunand ca a venit sa isi inmorminteze autoturismul.

Ovidiu Anca, unul dintre organizatorii protestului, a declarat ca de opt ani oamenii din Petrestii de Jos, dar si altii care circula prin zona, isi strica masinile din cauza drumului si sunt nevoiti sa si le repare in fiecare luna.

"Am protestat fata de indiferenta Consiliului Judetean Cluj, avand in vedere starea foarte proasta a drumului de opt ani de zile de cand s-a lucrat la Autostrada Transilvania, iar drumul a fost distrus de camioanele Bechtel. In 2003, inainte de construirea autostrazii, acest drum era asfaltat, iar din 2008 este distrus, plin de gropi. Pe mine ma costa 500 de lei lunar aceste reparatii. Firmele care au drumul in administrare isi paseaza vina una alteia", a spus Anca.

Potrivit acestuia, din cauza drumului s-au inregistrat intarzieri la interventiile ambulantei si masinilor de pompieri.

"Pe acest drum se poate circula cu 20 de kilometri pe ora, drumul de la Petrestii de Jos la Turda, pe o distanta de 14 kilometri, durand peste o jumatate de ora, in conditiile in care acesta era strabatut inainte in 10 minute", a afirmat Ovidiu Anca.

Un alt protestar, Bogdan Moldovan, a spus ca reprezentantii companiei Bechtel ar fi trebuit sa faca un drum tehnic pentru lucrarile la Autostrada Transilvania, dar au preferat sa circule cu camioanele pe DJ 107 L.

"Nu au mai reparat drumul, desi aveau un protocol care stipula ca acesta va fi reparat. In 2008 au plecat si asa a ramas drumul pana azi", a subliniat Moldovan.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Vakar Istvan, a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca drumul DJ 107 L a fost dat pentru investitii, in urma cu trei ani, reprezentantilor de la Drumurile Nationale, la cererea lor, dupa ce a fost distrus de Bechtel, care a construit Autostrada Trasilvania.

"Dar licitatia pentru reabilitarea acestui drum s-a oprit, iar atunci am intervenit cu societatea de drumuri judetene a CJ Cluj pe acest drum, cu lucrari de intretinere. Este drum judetean si, din punct de vedere al intretinerii, este la CJ Cluj. Vom vedea ce fac cei de la Drumurile Nationale", a spus Vakar.

In perioada urmatoare, localnicii din Petrestii de Jos vor organiza un nou protest la Consiliul Judetean Cluj.