Primaria Sectorului 3 a cheltuit circa 32 milioane de lei in anul 2014 pentru reamenajarea trotuarelor de pe bd. Unirii, intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia, potrivit Curtii de Conturi. Din aceasta suma, circa 20.4 milioane lei s-au dus pentru amenajare structuri de beton diverse culori, borduri si rigole din granit, pavaj ornamental din granit, leduri, garduri metalice, 3,7 milioane lei pentru umplerea cu pamant, 681.000 lei pentru 14 pergole colorate si 6,9 milioane lei pentru amenajarea spatiilor verzi.

Pergola de pe Bd. UniriiFoto: Hotnews

Lucrarile de amenajare a bd-ului Unirii au inceput in 2013, iar Consiliul local sector 3 a alocat pentru aceasta lucrare circa 9 milioane de euro. Curtea de Conturi a constat un prejudiciu de peste 6 milioane de lei la Primaria sectorului 3 in anul 2013, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro, deoarece Primaria sectorului 3 a facut investitii pe o artera care nu ii apartine, bd. Unirii fiind in Administrarea Primariei Capitalei.

Primaria sectorului 3 sustine a efectuat legal toate lucrarile de pe bd. Unirii si ca a remediat toate neregulile sesizate de Curtea de Conturi in timpul controlului

Primaria Sectorului 3 a cerut in 2015 Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa-i dea bulevardul, insa consilierii nu au fost de acord.

"Se poate observa ca peste 63% din lucrarile efectuate in anul 2014 sunt lucrari de amenajare: structuri de beton diverse culori, borduri si rigole din granit, pavaj ornamental din granit si garduri metalice care sunt lucrari de investitii de amenajare a trotuarelor pe aceasta artera si doar 37 reprezinta amenajare de spatii verzi. Trebuie mentionat ca la data auditului, spatiul verde adiacent Bulevardului Unirii se afla in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor, nefiind perfectat un protocol cu Sectorul 3 pentru predarea acestuia. In concluzie, din acest exemplu, se retine efectuarea unor cheltuieli ineficiente si neeconomicoase prin utilizarea de sume importante pentru lucrari de constructii si reamenajarea unor spatii verzi pietonale, nedetinute in administrare, in contradictie cu obiectivele din programul de reabilitare a domeniului public si spatiilor verzi aprobat de Sector", se arata in Audit.

Lucrarile la bd. Unirii au ramas nefinalizate.

Primaria sectorului 3 a cheltuit in 2011 suma de 184 milioane lei pentru intretinerea spatiilor verzi, iar in 2014 - 120 milioane lei.

"In perioada 2011-2014, utilizarea fondurilor de la bugetul local in baza comenzilor emise de Sectorul 3 al Municipiului Bucuresti catre SC ADPB SA s-a localizat in principal pe b-dul Unirii, pe ambele aliniamente de la Piata Alba Iulia si pana la Magazinul Unirea. Din analiza modului in care au fost efectuate aceste cheltuieli s-a ajuns la concluzia ca in anul 2014 din totalul cheltuielilor cu lucrarile de amenajari si intretinere spatii verzi, 26,79% dintre acestea au fost numai pe o singura artera principala din Sectorul 3, respectiv B-dul Unirii", se arata in Audit.