Pompierii au dat amenzi de peste 200.000 lei pentru nereguli constatate in urma unor controale facute, saptamana trecuta, in cluburi si discoteci din Constanta, cele mai frecvente deficiente fiind lipsa autorizatiei de securitate la incendiu si cele privind organizarea apararii impotriva incendiilor.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Dobrogea" al judetului Constanta au anuntat, luni, printr-un comunicat de presa, ca, in perioada 5-8 noiembrie, au fost facute 23 de verificari inopinate la "unitatile de alimentatie publica cu aflux mare de public pe timpul noptii" din municipiul Constanta, transmite Mediafax.

"Toate actiunile de control au avut loc in cooperare cu efective ale inspectoratelor judetene de Politie si de Jandarmi Constanta, iar dintre acestea 21 au fost efectuate pe timpul noptii si doar doua pe timpul zilei", se precizeaza in comunicat.

Dintre acestea, la noua unitati s-a finalizat actiunea de control, la sase actiunea este in curs de finalizare, intrucat la momentul controlului administratorii nu au putut prezenta toate documentele solicitate, iar la opt unitati de alimentatie publica actiunea de control nu s-a putut desfasura intrucat obiectivul era inchis pentru public.

In urma verificarilor, au fost constatate 36 de deficiente, pentru care s-au aplicat sanctiuni constand in avertismente si amenzi ce insumeaza aproximativ 215.000 de lei.

"Cele mai frecvente deficiente constatate in timpul actiunilor de control au fost lipsa autorizatiei de securitate la incendiu, deficiente privind organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor, respectiv deficiente privind existenta si functionalitatea mijloacelor tehnice de aparare impotriva incendiilor", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii ISU "Dobrogea" au precizat ca activitatile de verificare si reverificare vor continua si in perioada urmatoare.

Controale de acest tip au fost declansate in intreaga tara dupa tragedia de la clubul Colectiv din Bucuresti.

Numarul persoanelor decedate in urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv a ajuns, luni, la 46.