Un grup statuar inalt de 15 metri, reprezentand-o pe zeita egipteana Isis, va fi amplasat anul viitor la intrarea in Ramnicu Valcea, dupa cum a declarat presedintele Uniunii Artistilor Plastici, Gheorghe Dican, in cadrul unui salon de arta contemporana desfasurat sambata in municipiu, informeaza Agerpres.

In cadrul salonului de la Valcea fost prezentat si un catalog cu 500 de lucrari realizate de artisti din toata tara, lucrari ce vor compune o parte din colectia viitorului Muzeu National de Arta Contemporana privat din Ramnicu Valcea, initiativa unui om de afaceri.

"Faptul ca la Ramnicu Valcea vom avea acest Muzeu de Arta contemporana care cuprinde nu mai putin de 2.400 de lucrari este un fapt nobil pentru acest oras, o capitala a Olteniei de sub munte, o zona cu un patrimoniu extrem de diversificat si cu o spiritualitate bine conservata a poporului roman", a declarat Gheorghe Dican.

In cadrul salonului, la care au participat majoritatea presedintilor filialelor Uniunii Artistilor Plastici din Romania, s-a vorbit despre grupul statuar al zeitei Isis care va fi amplasat la intrarea de sud a municipiului Ramnicu Valcea, in apropierea viitorului Muzeu National de Arta Contemporana.

"Ramnicu Valcea va avea astfel un muzeu unic in Romania am putea spune, un muzeu privat al unui om care de fapt a ridicat si singurul hotel-muzeu din Romania. Ramnicu Valcea va mai avea ceva unic in Romania, anul viitor. Statuia zeitei egiptene Isis, inalta de 15 metri, care va fi amplasata in apropierea Muzeului si va fi un produs artistic spectaculos. Paul Popescu cel care deja lucreaza la aceasta statuie uriasa este unul dintre sculptorii recunoscuti atat la nivel national, cat si international. Printre operele acestuia aminitim "Inevitabila despartire", "Desprinderea din derizoriu", "Germinatia", "Tentatia fructului oprit"", a mai spus Dican.

In mitologia egipteana, Isis este zeita magiei si a vietii, a casatoriei, simbolul armoniei matrimoniale si fidelitatii femeii fata de sot. Numele ei s-ar putea traduce prin 'Regina tronului', ea fiind chiar o personificare a tronului faraonului si a puterii regale.