O coalitie de ONG-uri organizeaza sambata, cu ocazia zilei internationale impotriva fracturarii hidraulice, mai multe proteste impotriva fracturarii hidraulice si a Parteneriatului Transatlantic pentru Comert si Investitii (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP). Protestele impotriva fracturarii hidraulice vor avea loc in orasele Bucuresti, Cluj, Brasov, Timisoara, Iasi, Ploiesti, Sibiu si Piatra Neamt.

Protest la Pungesti, 19 octombrieFoto: Agerpres

Protestul din Bucuresti va avea loc in Piata Universitatii - zona cu statui - iar pe Facebook si-au anuntat prezenta circa 400 de persoane. Tot la Universitate, in Parcul de langa Coltea, va avea loc un protest Green Peace.

Protestul impotriva Parteneriatului Transatlantic pentru Comert si Investitii (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP) va avea loc doar in Bucuresti, in Piata Universitatii, si este organizat de mai multe ONG-uri: Fundatia Terra Milleniul III, Active Watch, Romania fara ei, Salvati Rosia Montana, Mining Watch, Militia Spirituala, Romania Vie.

"Pentru prima data in istorie, ziua de 11 octobrie este si Ziua Europeana de Actiune impotriva TTIP, CETA, TiSA si agenda multinationalelor, avand ca sloganuri: "Revendica Democratia!", "Rastoarna puterea corporatista!", "Oamenii si planeta inainte de profituri!", se arata in comunicatul ONG-urilor.

Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP) este un acord comercial pe care Statele Unite si Uniunea Europeana il negociaza incepand din aceasta vara si care ar putea deveni, potrivit specialistilor, cel mai mare acord regional de comert liber din istorie. El are drept scop sa inlature obstacolele comerciale in numeroase sectoare economice si sa faciliteze, astfel, vanzarea si cumpararea de bunuri si servicii intre SUA si UE, contribuind la cresterea economica si la crearea de locuri de munca.