Comisia de Analiza si Avizare a Cererilor pentru Desfasurarea Evenimentelor Publice de pe langa Primaria Capitalei nu a autorizat desfasurarea marsului biciclistilor programat de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti si Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) pentru 20 septembrie 2014. Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca pe traseul propus de cele doua asociatii pentru mars se desfasoara evenimente organizate cu ocazia Zilelor Bucurestiului, iar legea nu permite desfasurarea a doua evenimente in paralel. Reprezentantii municipalitatii spun ca biciclistii puteau organiza marsul pe alt traseu, insa nu au vrut acest lucru.

HotNews.roFoto: Hotnews

OPTAR a postat pe pagina de Facebook ca anuleaza marsul, dar ca sambata, 20 septembrie 2014, de la ora 14.30, vor merge sa se plimbe pe traseul ultimelor marsuri.

Marsul de pe 10 mai, anul acesta s-a desfasurat pe traseul: Bulevardul Maresal Constantin Prezan - Arcul de Triumf - Soseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff - Piata Victoriei - Soseaua Nicolae Titulescu - Pasajul Basarab - Soseaua Grozavesti - Intoarcere la Intrarea Grozavesti - Soseaua Grozavesti - Pasajul Basarab - Soseaua Nicolae Titulescu - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Piata Natiunile Unite - Piata Unirii - Bd Cantemir - Parcul Tineretului.

Evenimentele Primariei Capitalei cu ocazia Zilelor Bucurestiului au loc in Parcul Cismigiu, Parcul Herastrau, Piata George Enescu, Piata Constitutiei, Centrul Istoric, Parcul Herastrau

Nici in primavara marsul biciclistilor nu a primit aprobare de la Primaria Capitalei insa nimeni nu i-a impiedicat sa isi duca la bun sfarsit actiunea.