Cum a aruncat Primaria Bucuresti 1,5 milioane de lei pe apa Sambetei: Chioscurile informative nu functioneaza pentru ca nu au curent electric
Primaria Capitalei a decis in 2006 sa achizitioneze 100 de infochioscuri care ar fi urmat sa compuna Sistemul Interactiv Teritorial de Informare a Cetatenilor, termenul de implementare al proiectului fiind 2007. Acest termen nu a fost respectat, Primaria Capitalei incepand amplasarea lor abia la sfarsitul anului 2010, pana in prezent fiind pe strazile Capitalei 33 de infochioscuri.
La aceste infochioscuri cetatenii ar trebui sa afle, cu o simpla atingere a ecranului, informatii administrative, harti, trasee turistice, transport public.
Din 2010 pana in 2012, infochioscurile nu au functionat pe motiv ca nu au fost bransate la reteaua de electricitate, o parte dintre ele fiind vandalizate si servind drept panouri de afisaj publicitar sau find mazgaliate cu graffiti. In 2012, cand au fost bransate la reteau de electricitate, au functionat doar cateva luni, potrivit reprezentantilor minucipalitatii fiind vandalizate. In plus, acestea nu aveau o versiune in limba engleza, pentru turisti.
"In prezent, sunt amplasate pe teren 33 de infochioscuri din cele 100 prevazute in cadrul proiectului (33%). In momentul de fata sunt in procedura de rebransare cele amplasate pe teren - s-au obtinut la sfarsitul lunii decembrie 2013 avizele necesare si urmeaza in scurt timp efectuarea procedurii si a lucrarilor. Activitatea de intretinere si exploatare a infochioscurilor existente pe teren a fost intrerupta pana la bransarea la reteaua electrica ENEL. In acelasi timp, se are in vedere si o modernizare a interfetei existente", se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.
Pentru cele 100 de chioscuri, Primaria Capitalei ar urma sa plateasca circa 6,3 milioane de lei fara TVA, potrivit contractului incheiat cu firma UTI. "Pana astazi s-au platit numai 1.428.730,27 lei fara TVA. Contractul este in derulare, urmand ca in functie de alocarile bugetare viitoare sa fie continuat", se arata in raspunsul municipalitatii.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Povestea continuă.
Ar trebui o lege ca spaga sa se dea DUPA ce e luat in primire proiectul :)