Guvernul a decis ca Palatul Primaverii, resedinta lui Nicolae Ceausescu in perioada in care acesta a fost sef al statului, sa fie inclus pe lista imobilelor RA-APPS aflate in domeniul privat al statului si propuse in vederea vanzarii

Decizia ca Palatul Primaverii sa fie trecut pe lista imobilelor propuse la vanzare a fost adoptata prin ordonanta de urgenta.

Agentia MEDIAFAX a anuntat joi ca Palatul Primaverii va fi scos din baza de protocol si oferit la vanzare de catre RA-APPS, cu argumentul ca nu mai este folosit decat de 3-4 delegatii oficiale pe an, iar costul unei eventuale chirii ar fi foarte mare.

La acel moment, reprezentantii Guvernului au precizat pentru MEDIAFAX ca exista un proiect inca nepublicat in Monitorul Oficial si ca imobilul "nu se vinde", dar trecerea din domeniul public in privat "creeaza aceasta posibilitate".

Conform legii, Guvernul aproba trecerea unui imobil din domeniul public in cel privat al statului, iar RA-APPS decide ulterior, pe baza acestei schimbari juridice, instrainarea imobilului prin vanzare sau inchiriere.

Documentul prezentat, joi, stabilea ca, prin ordonanta de urgenta a Guvernului, Palatul Primaverii va fi trecut din domeniul public in domeniul privat al statului si inclus pe lista imobilelor RA-APPS propuse in vederea vanzarii.