Primaria Constanta a inceput lucrarile de construire a parcarii etajate din centrul statiunii Mamaia, in apropierea piatetei Cazinoului. Parcarea va avea 400 de locui dispuse pe sapte etaje si terasa, potrivit primarului Radu Mazare citat de Agerpres. Investitia se ridica la 23,5 milioane lei si este realizata din fonduri europene.

Pe plaja la Mamaia in iulieFoto: HotNews.ro

Potrivit lui Radu Mazare, turistii vor putea beneficia gratuit de noua investitie.

"Incepem astazi o alta lucrare de amploare in statiunea Mamaia, discutam despre o parcare supraetajata de P+7, construita cu fonduri europene. Durata de executie este de 14 luni, in cazul in care nu trece initiativa legislativa prin care sa putem permite si lucrul pe timpul sezonului. Ca atare, daca nu trece aceasta initiativa legislativa, ea va fi gata undeva in timpul sezonului din anul urmator. Daca trece initiativa legislativa, va fi gata in zece luni de zile, ceea ce inseamna ca la anul pe vremea asta avem parcarea ridicata si functionala. Parcarea va fi pentru turisti, gratuita. Cel putin 5 ani, dupa care o sa mai vedem, in functie de cum evolueaza statiunea" a explocat primarul Constantei.

Acesta a declarat ca, in paralel, administratia locala construieste alte 1.400 de locuri de parcare in statiunea Mamaia.

"In acelasi timp, in statiunea Mamaia se mai realizeaza, odata cu realizarea falezei, inca o mie de locuri de parcare pe faleza de promenada si langa, unde este si banda de biciclete. Si mai incepem sa lucram la inca aproximativ 400 de locuri de parcare in alte diverse zone din statiunea Mamaia. Asta ar insemna (...) un plus de 1.800 de locuri de parcare, cand va fi gata si parcarea etajata", a precizat Radu Mazare.

Din valoarea totala de circa 23,5 milioane de lei a proiectului, aproape 19 milioane de lei reprezinta contributia UE, aproximativ 4 milioane de lei este suma alocata de Guvernul Romaniei, iar peste 478 mii de lei, contributia beneficiarului - Primaria Constanta.