Primaria Capitalei a dat in judecata firma Apatel, proprietara turnului de birouri de pe Splaiul Independentei nr. 291-293 unde municipalitatea isi desfasoara activitatea, deoarece aceasta nu vrea sa vanda primariei imobilul, a declarat Adrian Iordache, seful directiei Juridic din cadrul municipalitatii.

Cele doua cladiri monument in spatele carora se vor construi turnurileFoto: Norc.ro

Primaria Capitalei a inchiriat, in 2009, fara licitatie, turnul de 14 etaje din Splaiul independentei, nr. 291-293, in suprafata de 13.536 mp si de atunci plateste anual chirie 2,9 milioane de euro pe an, potrivit contractului de inchiriere aflat pe site-ul Primariei. Edilul spune ca a platit chirie doar 1,2 milioane de euro pe an.

In total, pana acum, s-au platit pentru inchirierea acestui sediu, din bani publici, circa 11,6 milioane de euro, varianta din contract si circa 5 milioane de euro - varianta primarului Oprescu.

In contractul de inchiriere exista o clauza potrivit careia municipalitatea poate sa isi exprime dorinta de a cumpara cladirea, iar suma platita drept chirie pana in momentul respectiv sa se transforme in avans la cumparare, forma juridica fiind de leasing imobiliar.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la inceputul acestui an ca si-a exprimat dorinta de a cumpara cladirea de birouri din Splaiul Independentei, insa proprietarul nu a fost de acord.

Cladirea a fost evaluata la 13 milioane de euro. Contractul de inchiriere expira in luna octombrie a acestui an.