Primaria orasului Brasov va face un site de adoptii pentru cainii din adapostul de la Stupini, a anuntat luni viceprimarul Adrian Atomei. Site-ul va fi gata in cateva zile, iar persoanele interesate sa adopte un maidanez vor putea vizualiza poza acestuia si cateva informatii despre animal. De asemenea, Serviciul de Gestionare a Cainilor fara Stapan se va muta la adapostul de la Stupini, iar cinci angajati dintre cei 10 vor intra la serviciul de 24 de ore astfel ca, in permanenta, sa fie cineva la adapost, care sa se poata deplasa la orice ora pentru a ridica caini de pe domeniul public.

"Se lucreaza la acest site si, in cateva zile, va fi gata. Pentru fiecare caine va exista o poza, se va sti ce varsta are, de unde a fost ridicat si alte amanunte, astfel incat persoana care doreste sa-l adopte si sa-l ia acasa s-au sa-l adopte la distanta, sa poata sa decida inainte de a ajunge la adapost", a spus viceprimarul, citat de Agerpres.

Deocamdata nu se pune problema eutanasierii cainilor care au implinit 14 zile de cand stau in adapost pentru ca sunt transferati la azilul Asociatiei 'Milioane de Prieteni' din Brasov care, de doua luni, a semnat un protocol de colaborare cu primaria Brasov, a mai declarat viceprimarul Adrian Atomei.

Adapostul primariei de la Stupini are 340 de locuri care nu sunt deocamdata ocupate, iar cel al Asociatiei 'Milioane de Prieteni', peste 600 de locuri