Pentru prima data, pacientii celui mai mare spital public din judetul Sibiu, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din municipiul resedinta de judet, au ocazia sa se uite la televizor, in saloanele celor doua sectii Medicala 1 si 2, contra cost, o ora de privit la orice post TV costa un leu, a declarat, joi, pentru Agerpres, Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti.

Firma din Cluj-Napoca care a inceput montarea celor 50 de plasme pentru cei 88 de pacienti din cele doua sectii a avut grija sa aduca si automate care schimba bancnotele in fise de 50 de bani. Pentru a se uita la TV, pacientii trebuie sa introduca doua monede de 50 de bani intr-un automat de taxare, care arata ca o cutie metalica, montata chiar sub ecranul televizorului, in salon.

"Suma este un leu pe ora, de televizor. Sumele rezultate vor fi incasate de prestator, firma SC Invertia SRL din Cluj-Napoca, iar pe durata contractului care a fost semnat pe cinci ani, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu va incasa lunar un procent de 10% din valoarea sumei brute incasate, eliberand chitanta si factura", a explicat purtatorul de cuvant al spitalului.

Daca pacientii vor fi multumiti, atunci conducerea spitalului va da posibilitatea firmei clujene sa monteze televizoare si in celelalte saloane.

Deocamdata, televizoarele abia au fost puse pe pereti, iar acestea vor functiona in urmatoarele zile. Multi pacienti au crezut ca automatele care le schimba bancnotele in fise de pe coridor ii ajuta ca sa aiba bani marunti pentru automatele de cafea din spital. Vestea ca se pot uita la televizor i-a bucurat pe toti pacientii, insa cand au aflat ca ii costa 1 leu pe ora, multi s-au mirat.

De obicei, pe noptierele din saloane pacientii isi aseaza nu doar medicamentele, ci si ziare si reviste, cumparate de la chioscul din curtea spitalului sau de la curieri. Unii isi aduc de acasa si radioul sau televizoare mici, portabile, cu antena.

Privitul la TV pe bani este deja ceva obisnuit in spitale din alte judete din Ardeal, precum Mures si Cluj, noteaza Agerpres.