Primaria sectorului 6 sustine ca va finaliza in 2013 trei parcari automate pe Str. Ghirlandei (zona Apusului), Str. Simion Mehedinti (zona Parcului Giulesti) si Str. Dreptatii (zona bd. Uverturii), potrivit unui raspuns comunicat de institutie la solicitarea HotNews.ro. Fiecare parcare va avea 24 de locuri (doua module de 12 locuri) si costa circa 2 milioane de lei. Un modul de parcare pentru 12 masini ocupa doua locuri de parcare, ceea ce constituie un avantaj in cartierele de blocuri unde exista un deficit in acest sens. Banii necesari acestei investitii au fost prevazuti in bugetul pe 2013, aprobat in urma cu doua zile de Consiliul local.

Foto:

"Acesta este un sistem automat. Astfel, pe suprafata a doua autoturisme sunt parcate, pe verticala, 12 masini. Pe baza cardului de acces, sistemul inteligent identifica locul autoturismului, il ridica pe platforma si il aseaza la locul platit, intr-un interval de aproximativ doua minute. Sistemele smart parking sunt silentioase si functioneaza cu ajutorul unui lift actionat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Intri cu masina ghidandu-te dupa o oglinda aflata in fata, cu o cheie pe care o primeste fiecare persoana cu loc inchiriat si prin apasarea unui buton se ridica masina. Scheletul metalic este imbracat, pentru a proteja masinile de ploaie si de vant", se arata in raspunsul trimis de Primaria sector 6 la solicitarea HotNews. Acest sistem de parcari este construit de firma Tettas si costa 1 milion de lei un modul pentru 12 masini. Reprezentantii spun ca cele trei parcari automate vor fi finalizate in acest an.

In ultimii ani, Primaria sectorului 6 a construit 34 de astfel de parcari, fiecare avand 24 de locuri - in total 408 locuri. Potrivit reprezentantilor institutiei, acestea sunt un succes fiind ocupate in proportie de 100%.