Primaria Capitalei va inaugura, joi, parcarea subterana de la Universitate. Aceasta este realizata in parteneriat public-privat si va avea disponibile circa 420 de locuri, pe trei nivele in subteran.

Parcare UniversitateFoto: PMB

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara in urma cu cateva luni ca intrarea in parcare se va face prin strada Academiei, iar iesirea pe la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, in timp ce rampa dinspre strada Toma Caragiu, semaforizata, va fi folosita alternativ, ca intrare sau iesire, in functie de fluxul masinilor.

Oprescu a mai declarat ca taxa de acces in parcare va fi decisa de catre Consiliul General pornindu-se de la un minimum de 0,38 de centi.

Lucrarile de construire au inceput in 2011 si primarul Oprescu a promis ca vor fi gata in aceasta vara. "Parcarea, inceputa cu un an si jumatate in urma, atunci cand am inceput sa mutam statuile, este in faza de finalizare, la data de 15 iunie se va termina hidroizolatia si dupa aceea undeva spre 20 iulie parcarea este functionala", a explicat Oprescu, in timpul unei vizite la santier, cu cateva zile inainte de alegerile locale, in iunie 2012.