Ce surprize aduce anul acesta festivalul de film documentar One World? Ce filme si ce invitati straini vin la festival? Unde vor avea loc proiectiile si care sunt sectiunile noi de anul acesta? Directorul festivalului One World, Alexandru Solomon si fostul primar al orasului Bogota, Antanas Mockus, discuta online despre filmele prezente anul acesta in festival.

Antanas Mockus si Alecu SolomonFoto: HotNews.ro

Antanas Mockus, unul dintre protagonistii filmului Bogota Change, este columbian de origine lituaniana si a reusit sa transforme Bogota. Antanas Mockus a fost primar al capitalei Columbiei, intre 1995 si 1997 si rector al Universitatii Nationale din Bogota.

Trailer "Bogota Change" from OneWorld Romania on Vimeo

Actiunile sale - a angajat 420 de mimi pentru a-i ridiculiza pe conducatorii auto predispusi la infractiuni, au schimbat radical Bogota: rata de omucideri a scazut cu 70%, mortalitatea in accidentele de circulatie cu 50%, alimentarea caselor cu apa potabila a atins un procent de 100% iar reteaua de canalizare a atins 95% din locuinte.

"Bogota Change" prezinta atat impactul pe care l-a avut Mockus asupra Bogotei, cat si contributia lui Enrique Penalosa, succesorul lui in functia de primar in perioada 1998-2000.

Festivalul One World Romania:

  • 16 - 21 martie
  • 36 de filme documentare din 25 de tari
  • 33 de filme in premiera pentru publicul din Romania
  • Cinematografe: Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso si Noul Cinematograf al Regizorului Roman