Raportul medico-legal al Institutului de Medicina Legala(IML) confirma ca sotii Ceausescu au fost ingropati in cimitirul Ghencea, anunta ieri seara Antena 3. Se pare insa ca membrii familiei au aflat vestea de la televizor, avocatul familiei Ceausescu, Haralambie Voicilas, declarand ca vor fi solicitate explicatii conducerii IML.

Avocat Haralambie VoicilasFoto: Hotnews

"Conform conventiei care s-a facut cu IML, aceasta informatie trebuia data in primul rand membrilor familiei, care au suportat taxele pentru efectuarea expertizei. Este un drept personal nepatrimonial care apartine membrilor familiei si lor trebuia sa li se comunice in primul rand rezultatul expertizei. Nu e bine ca aceasta informatie a transpirat mai intai in media. Trebuiau informati cei care sunt direct interesati si care au suportat toate taxele. In cursul zilei de maine vom vedea explicatiile pe care conducerea IML le va prezenta celor care au solicitat efectuarea expertizei. E firesc, e normal sa solicitam explicatii. Aceasta a fost o comanda privata si daca eu vin si comand ceva, pe mine sa ma informezi si sa ma intrebi daca sunt de acord sa se dea publicitatii sau nu. Membrii familiei sunt deranjati de aceasta procedura a IML", a declarat pentru Hotnews.ro avocatul Haralambie Voicilas.

Pana miercuri la pranz, membrii familiei Ceausescu nu au primit nicio informare oficiala din partea IML, dar prezenta le-a fost solicitata pentru joi dimineata. ​