Niciun an fara proteste in invatamant
In ianuarie 2000, sindicatele au intrat in greva generala, fiind cea mai puternica actiune de protest din România postdecembrista. În ianuarie si februarie 2000 au avut loc mai multe runde de negocieri cu Guvernul României, care au condus, în final, la obtinerea unei majorari salariale de 80%, în doua transe.
In noiembrie 2005, au declansat greva generala, fiind nemultumiti de suplimentarea bugetului Educatiei cu 180 de milioane de lei. Cadrele didactice cereau autoritatilor statului sa aloce educatiei 6% din PIB si nu 4,3% cat a fost stabilit in urma unei rectificari bugetare. Dupa trei saptamani de proteste, profesorii au obtinut o marire salariala de 12%, ceea ce insemna o suplimentare a bugetului cu 462 milioane de lei (in medie, 125 de lei pe luna de profesor).
In iunie 2006, sindicatele ameninta cu neinceperea anului scolar 2006-2007, in cazul in care nu va fi adoptata pana la 1 august o hotarare in ceea ce priveste cuantumul majorarilor salariale ce se vor acorda personalului din invatamant incepand cu 1 ianuarie 2007. Revendicarile nu au fost rezolvate, drept urmare, anul scolar a inceput cu proteste. Sindicatele din invatamant s-au aratat numultumite de faptul ca Executivul nu a aprobat majorarea salariala de 30% solicitata incepand cu 1 ianuarie 2007. Guvernul le-a oferit, la negocieri, o majorare a salariilor cu aproximativ 14%.
In decembrie 2007, sindicatele au organizat greva de protest, fiind nemultumite de neacordarea celui de-al 13-lea salariu si de amanarea inceperii negocierilor privind cresterile salariale ce vor fi acordate in 2008 pentru personalul din invatamant.
2008 a fost un an tensionat, sindicatele fiind la un pas de greva generala. Inca de la inceputul anului, profesorii au amenintat cu greva, solicitand majorarea cu 50% a salariilor personalului din învăţământ. Fiind an electoral, marirea salariala a fost obtinuta printr-o lege votata in Parlament si promulgata de presedintele tarii. Insa, din cauza crizei financiare, majorarea salariala nu a mai fost aplicata. Promisiunea neonorata privind majorarea cu 50% a determinat federatiile sindicale sa organizeze ample actiuni de protest la inceputul lui noiembrie, urmând ca din 18 noiembrie să intre în grevă generală pe termen nelimitat. Greva generala a fost amanata, in cele din urma. Din majorarea de 50%, mai ramaneau 33%, avand in vedere ca diferenta a fost acordata de fostul Guvern.
In 2009, protestele continua. Inca de la inceputul anului, profesorii au amenintat cu greva generala. Spiritele s-au incis in momentul in care s-a decis reducerea bugetului educatiei cu 811,9 milioane de lei din fondul de salarii si alti 676 milioane lei din fondurile de investitii.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Pentru ca NU s-a facut nimic in domeniul salariilor ABERANTE, e clar ca aceia care sint multi (si nu prosti) trebuie sa fie auziti, ascultati, intelesi si ajutati.
Daca e sa fie greve, le voi sprijini, pina cind CEI DE SUS se vor sacrifica cu mai mult de 50-70% din venituri!
Altfel nu mai cred in reconciliere nationala.
dupa spusele voastre curg banii in invatamant, de parca totul s-ar duce in salarii. Sa va dau eu un exemplu din curtea abramburicai:
In rectoratul din Politehnica din Bucuresti acu vreo 3-4 ani s-a placat cu marmura di import, scumpa, totul, desi n-aveau bani de salarii sau de achitat facturile la apa si energie electrica. Acum s-a scos marmura si se re-placheaza cu granit, evident tot din import. In timp ce noua or sa ne micsoreze salariile cu 20 de procente. V-ati prins cine castiga din licitatii?