Dezechilibrul afectiv duce la aparitia dependentei de sex. Psihologii spun ca dezechilibrul hormonal duce de cele mai multe ori la aparitia dependentei de sex. „Aceasta dependenta apare atunci cand nivelul hormonilor sexuali este foarte crescut, iar indivizii nu isi pot controla apetitul sexual”, spune profesorul psiholog Hanibal Dumitrascu. Specialistul adauga ca dependenta de sex apare si atunci cand in viata unei persoane intervine un dezechilibru emotional, scrie Gandul.

Insomnia declanșeaza depresie. Unele tulburari legate de somn, cum ar fi insomnia, predispun la depresie, la deficit de atentie si la stres posttraumatic, este concluzia mai multor studii realizate de cercetatorii americani. De asemenea, insomnia poate induce crize la pacientii cu psihoza maniaco-depresiva. Cercetatorii sunt de parere ca tulburarile de somn afecteaza capacitatea creierului de a procesa emotiile si de a reactiona la stimuli in mod corespunzator, scrie Adevarul.

Adolescentii fumatori, risc crescut de scleroza. Tinerii care se apuca de fumat inaintea varstei de 17 ani au un risc crescut de a suferi ulterior de scleroza multipla, potrivit Academiei Americane de Neurologie. Cercetatorii au evaluat 87 de pacienti cu scleroza multipla, care au fost impartiti in trei grupe: nefumatori, cei care au inceput sa fumeze in adolescenta si persoane care au inceput sa fumeze dupa varsta de 17 ani. Acestia au fost comparati cu 435 de persoane, impartite la fel pe cele trei grupe, dar care nu sufereau de scleroza multipla. Studiul a indicat ca cei care s-au apucat de fumat in adolescenta au un risc de 2,7 ori mai mare decat nefumatorii de a se imbolnavi de scleroza multipla, scrie Click.

Barbatii vor fi mai longevivi ca femeile. De cand e Lumea si Pamantul femeile au trait mai mult decat barbatii. Ei bine, dupa milenii in care sexul slab a dominat, se pare ca vine si randul barbatilor sa fie mai longevivi decat jumatatile lor. Conform statisticilor reprezentantilor guvernului Statelor Unite, in anul 2035, reprezentantii sexului tare vor muri la aceeasi varsta ca sotiile lor. Pana acum barbatii mureau mai tineri deoarece aveau meserii care implicau pericole. Activitati ca mineritul sau armata duceau la o rata a mortalitatii mai ridicata in cazul acestora. In prezent, datorita tehnologiei si fiindca nu mai sunt atat de multe razboaie, rata mortalitatii barbatilor este in continua scadere, scrie Libertatea.

Alimentatia nesanatoasa duce la pierderea parului. Medicii dermatologi spun ca o alimentatie saraca in calciu si proteine duce la caderea accentuata a parului. Specialistii recomanda sa consumam fructe si legume proaspete, care sunt bogate in vitamine si minerale, dar si produse lactate, carne de vita si peste. De asemenea, specialistii adauga si faptul ca fructele de pe piata, mai ales cele de import, contin foarte multe chimicale, care pe langa faptul ca ne distrug organele interne, ne lasa si fara par, scrie Gandul.

Semnele care anunța diabetul. Scaderea rapida in greutate, astenia si pofta de mancare indica un nivel ridicat al glicemiei. In Romania sunt peste 540.000 de persoane cu diabet zaharat, potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Medicii apreciaza ca numarul real al bolnavilor este dublu, scrie Adevarul.