Comunicat de presă29 mai 2008, Bucureşti

HotNews Student lanseaza seria analizelor despre profesii şi profesionişti:

Ce studii au 100 de candidati importanţi la Primărie

  • HotNews Student a analizat CV-urile a 100 de candidaţi la Primărie, din oraşe reprezentative la nivelul ţării.
  • Aproape jumătate dintre candidaţii la primărie au studii politehnice, mai puţin de o cincime s-au specializat în economie, iar, pe locul al treilea, 12% sunt cei care cu studii socio-politice.
  • HotNews Student este o secţiune specializată a HotNews. Cu actualizare zilnică, HotNews Student poate fi accesată începând de joi, 29 mai, la student.hotnews.ro.

Analizele HotNews Student: Dintre candidaţii la Primărie, 46% au absolvit facultati cu profil tehnic, 17% cu profil economic, 12% cu profil socio-politic, 8% cu profil stiintific (fizica, matematica, stiinte ale naturii), 7% cu profil vocational (sportiv, artistic, militar), 6% cu profil medical, 2% nu au specificat domeniul de licenţă şi 1 % nu au terminat studiile superioare.

HotNews Student este un proiect-pilot lansat joi, 29 mai, ca platformă interactivă de legătură între studenţi şi profesionişti.

“Am analizat CV-urile a cel puţin 100 de candidaţi la primărie nu pentru că ne vom ocupa cu predilecţie de subiecte politice, ci pentru că era un bun prilej să ne cunoaştem mai bine posibilii primari. HotNews Student îşi propune să identifice profesionişti reali şi studenţi creativi, relatând jurnalistic despre lumea unora şi a altora, cu bune şi cu rele”, spune coordinatorul editorial al HotNews Student, Andreea Flintoacă. Andreea este în anul I la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii Bucureşti, facultate partener al HotNews.ro în acest proiect, alături de alţi parteneri-cheie de conţinut, cum ar fi didactic.ro, Facultatea de Ştiinţe Politice, Centrul de Informare, Orientare şi Consiliere Profesională, Behaviour Center etc.

Legătura dintre mediul academic şi cel profesional, poveştile spuse de profesionişti, informaţiile despre oportunităţile de carieră, ponturile vor face obiectul secţiunii HotNews Student.

Ce cuprinde HotNews Student:

Stiri

Educatie financiara

Burse / Stagii

Job / Consiliere

Profi 2.0

Intalniri on-line

Ponturi

Art Student

Opinii

Din studentie

De noapte

Forum Student: Profitam de campania electorala si votam sau doar profitam?

Cum invat in sesiune etc.

HotNews Student lansează şi Editura Studenţească, pentru început, cu două cărţi online:

Eco(b)log: mini-site de ecologie, deschis cu tema Bike – 1001 de roţi: roti.hotnews.ro.

Shortcuts: momente neaşteptate care ţi-au schimbat brusc viaţa. shortcuts.hotnews.ro.

Prin Editura Studenţească, HotNews Student încurajează creativitatea. Aici vor fi publicate cărţi online, create printr-o metodă de scriere colectivă. Metoda, lansată de grupul Students4Tomorrow (S4T)generează dezbateri interactive, pe un blog, pe tematici de interes general, care, pe parcurs, iau forma unor cărţi.

"Lanţul S4T: redactie formată din studenţi, blog, site, carte.", descrie aceasta metoda Georgiana Orasaria, de la grupul S4T.

Pe scurt, aceasta metodă-experiment este ocazia oferită studenţilor şi, în general, publicului tânăr, de a scrie un text academic şi interactiv despre probleme lăsate, de regulă, pe seama celor mai mari. Pariul metodei S4T: răspunsurile vor demonta în parte clişeul studentului vânător de diplomă, nesimţit şi superficial, pornind de la premisa că studenţii au, pentru problemele care ne preocupă pe toţi, răspunsuri inteligente şi creative.

Parteneri de conţinut HotNews Student

Didactic.ro

S4T

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, UB

Facultatea de Filosofie,UB

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, UB

Universitatea de Arte Plastice

Catedra Unesco a UB

Asociaţia Oricum

Fundaţia Calea Victoriei

Programul Start Internship

Departamentul Servicii pentru Studenţi din cadrul Centrului de Informare, Orientare şi Consiliere Profesională al UB

BehaviorCenter

IP GO! Inventures

Societatea de Psihoterapie Experienţialã Românã