Cotidianul The Independent din Marea Britanie face trimitere la un studiu publicat recent, care arata ca telefoanele mobile pot ucide mai mult decat fumatul. Riscul de cancer la creier se dubleaza din cauza radiatiilor emise de telefoanele fara fir, insa acesta apare dupa cel putin zece ani, de aceea studiile efectuate pe perioade mici nu sunt relevante.

Studiul, realizat de un neurochirurg vestit din Australia,Dr Vini Khurana, arata ca exista dovezi tot mai credibilie ca utilizarea telefonului mobil de mai bine de 10 ani dubleaza riscul de cancer la creier. Dureaza mai mult de un deceniu pentru ca boala sa apara, astfel incat studiile realizate pe perioade mai scurte decat zece ani nu stau in picioar,e potrivit sursei citate.

Articolul precizeaza ca, in Franta, guvernul a avertizat cu privire la utilizarea telefonului mobil, in special de catre copii. Germania de asemenea a sfatuit oamenii se reduca utilizarea telefonului mobil, la fel ca Agentia Europeana a Mediului. Profesorul Vini Khurana este un neurochirurg de top, care a primit 14 premii in 16 ani si a publicat o serie de studii cu privire la efectele utilizarii telefoanelor mobile.

Vezi articolul din The Independent (en.)