​Membri ai fortelor armate din Romania, Moldova si Statele Unite ale Americii vor sustine un exercitiu NATO pentru impunatatirea apararii in Europa de Est, informeaza un comunicat al Black Sea Rotational Force.

Imagine de la exercitiul Platinum Lynx 16-1Foto: MApN

Infanteristii marini si marinarii Companiei de Arme Intrunite si Black Sea Rotational Force vor parcipa la exercitiul Plantinum Lynx 16-2 in localitatea Smardan, Romania, inceptand cu 7 decembrie 2015.

Pentru acest exercitiu, Compania de Arme Intrunite va transporta tancuri, artilerie si alte echipamente grele pe calea feroviara din Bulgaria, unde vor sustine tehnici de bresa, tactici de tragere debarcata, precum si tactici anti-tanc.

Principantii vor gazdui o zi a vizitatorilor si a presei pe 11 decembrie, pentru un exercitiu cu tragere de lupta cu arme combinate, incluzant tancuri sau artilerie.

Compania de Arme Intrunite stationata in Bulgaria a sosit in august 2015. Compania este o unitate a Black Sea Rotational Force pentru operatiuni militare din zona Comandamentului European al Statelor Unite.