In timp ce pregatea parastasul sotului decedat, o femeie din Bacau a primit o scrisoare adresata acestuia. Expeditorul - nimeni altul decat primarul Romeo Stavarache, care dorea sa-l informeze pe decedat cu privire la realizarile sale din primele luni de mandat. In aceeasi situatie se afla mai multe zeci de familii care au primit scrisori electorale pe adresa rudelor decedate.

Lupta electorala capata uneori aspecte hilare. Mai trist ca in unele cazuri aceste aspecte sunt chiar macabre. Prospatul lider liberal, Romeo Stavarache, a inceput sa trimita din nou scrisori electorale locuitorilor municipiului. Numai ca o buna parte dintre acestea au ajuns la destinatie prea tarziu: adresantii decedasera intre timp.

Se pare ca baza de date folosita de primarul Bacaului nu a fost actualizata cam de mult.

"...Avem nevoie de o comunitate in care cetateanul sa conteze, in care nevoile sa fie in centrul atentiei autoritatilor, iar cetateanul sa aiba un cuvant de spus", se arata in scrisoarea catre bacauani.

Daca pentru cineva cu simtul umorului mai dezvoltat aceste cuvinte suna oarecum hilar, pentru majoritatea celor in cauza, mai ales pentru rudele celor care au decedat mai recent totul suna macabru.

"Care cetatean? Care nevoi si ce cuvat de spus? Ca el e la doi metri sub pamant. Sa ne lase mortii in pace!", ne-a spus printre suspine Elena G.

"Sotul meu e mort de trei ani - ne-a povestit si Teodora O. "La inceput si eu si baiatul meu am ras, insa, sa-si verifice domnule datele ca n-am chef de glume de-astea. Baiatul chiar a vrut sa o rupa.

Ei nu verifica la ei la primarie? Si la locale primeam in fiecare saptamna cate o asemenea scrisoare. Sa inceteze odata sa mai trimita pe numele sotului meu, sa le treaca pe numele meu daca mai trimite".

Pentru ca scrisorile au trecute si sigla Aliantei D.A. am incercat sa aflam pozitia conducerii judetene a PNL Bacau. Aici parerile cu privire la scrisorile pe care Stavarache le trimite bacauanilor sunt oarecum impartite.

Daca Aron Popa, purtatorul de cuvant al Aliantei a spus ca acestea fac parte din strategia de campanie a acestei formatiuni la nivelul municipiului Bacau, Ioan Chiriac, seful de campanie al celor doua partide, ne-a declarat ca "nu e problema stafului de campanie al Aliantei D.A., ci a domnului Stavarache".

Incercarile noastre de a avea si pozitia semnatarului scrisorilor catre decedati au fost sortite esecului, primarul Bacaului neraspunzand la telefon.