La instalarea in functie a noului prefect, Guvernul Tariceanu a fost reprezentat in teritoriu de Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu.

Intr-o sala plina pana la refuz de reprezentanti ai institutiilor descentralizate, ai partidelor politice si mass-media, Ionut Popescu a dat citire Hotararii Guvernului Romaniei, semnata de premierul Calin Popescu Tariceanu, prin care liberalul Danut Culetu a fost investit in functia de prefect al judetului

Constanta. Programul Guvernului Tariceanu a fost un alt subiect abordat, rolul prefectilor dorindu-se a fi unul determinant. „De aceea Guvernul a decis numirea in aceasta functie a unor persoane competente care sa-l reprezinte la nivel local si sa puna in aplicare programul de guvernare“.

Ionut Popescu a pus accent si pe responsabilitatile ce revin noilor prefecti care presupun o „implicare deplina si un efort sustinut pentru dezvoltarea unei administratii publice moderne si europene“.

La primul discurs in calitate de prefect, Danut Culetu s-a aratat placut surprins de numarul celor prezenti, ceea ce l-a determinat sa declare ca simte responsabilitatea acestei functii pe care si-a asumat-o. Noul prefect i-a multumit lui Martin pentru „modalitatea foarte eleganta prin care s-a facut transferul“.

Totodata, Culetu s-a declarat optimist „in sansa istorica a Romaniei de a intra din 2007 in Uniunea Europeana“. Revenind la atributiile noii sale functii, prefectul Constantei si-a declarat nemultumirea fata de politizarea institutiilor.

„Voi face toate demersurile pentru a se ajunge la o stare de normalitate in judetul Constanta. Cred ca a existat foarte multa politizare a institutiilor, a autoritatilor si foarte multe decizii au fost politizate la bunul plac al unor asa-zisi oameni politici. Acest lucru trebuie sa dispara.

Oamenii trebuie sa respire normal, iar institutiile statului sa deserveasca cetateanul, fara alte presiuni“, a mai precizat Danut Culetu, care si-a incheiat discursul dezvaluind principiile dupa care se ghideaza: „Integritate, profesionalism, lucru in echipa si respect fata de cetateni“.