Un baiat a murit duminica, in jurul orei 11,30, in timp ce se juca in Parcul Copiilor din Lugoj. Victima, in virsta de numai sapte ani, venise la joaca impreuna cu doua surioare. Una dintre ele se urcase pe o roata cu scaune, pe care fratele, catarat pe scheletul metalic, o invirtea. Intr-un moment de neatentie, el si-a prins capul intre spitele rotii aflate in plina viteza.

Lovit cu putere, copilul a cazut inconstient la pamint, iar in citeva clipe, locul s-a umplut de singe.

Nici un adult nu se afla la aceea ora in parc. Strigatele fetitelor au fost auzite de o femeie care locuieste in apropiere. „Am auzit cum strigau dupa ajutor. Am crezut ca se joaca sau ca i-a muscat vreun ciine. Cind m-am apropiat, l-am vazut pe baiat intr-o balta de singe. Am chemat repede Salvarea”, povesteste Irina Kasa, femeia care l-a gasit pe micut.

Desi ambulanta a ajuns imediat la locul accidentului si l-a transportat la Spitalul Municipal, medicii de aici nu au reusit sa-l salveze. „Avea traumatism cranio-cerebral si fractura de craniu. L-am dus foarte repede la spital, dar era prea tirziu”, spune Claudia Sfeninger, medic la statia de Ambulanta din Lugoj.

Inspectorii OPC dau din umeri

In urma cu doi ani, pe aceeasi roata si-a mai pierdut viata o fetita din Lugoj. Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Timis au cercetat cazul, dar nu au dispus demontarea rotii. „Am constat citeva deficiente fata de-o lipsa de informare, fata de citeva notiuni elementare, pentru ca acesti copii, care se joaca in acest parc, trebuiau sa le cunoasca si sa tina cont de ele.

Era obligatorie o atentionare privind limita de virsta. Mai trebuia sa existe o imprejmuire care sa limiteze acesul peroanelor care nu participau la aceasta rotire. Mai mult, parcul trebuia sa fie autorizat de ISCIR. Acu’ doi ani a fost un alt accident pe acelasi aparat. La momentul acela nu era reglementata aceasta activitate, ulterior au aparut si normele legale.

Noi am intocmit un proces verbal la acel moment si un altul anul trecut si a fost adus la cunostinta Consiliului Local”, a declarat directorul Vasile Radulescu de la OPC Timis, in stilul sau naucitor. El a mai spus spune ca, daca se constata ca vinovat de producerea accidentului este Primaria Lugojului, care administreaza parcul, aceasta poate plati o amenda de pina la un miliard de lei.

Politia cerceteaza, Primaria demonteaza

Ioan Jurj, inspector principal in cadrul Politiei lugojene, a declarat ca pina la acest moment nu se poate pronunta cine poarta vinovatia pentru moartea baiatului. „Din primele verificari rezulta ca minorul s-a jucat in Parcul Copiilor. Datorita neatentiei a fost surpins de dispozitivul acestei roti. A suferit multiple leziuni si a decedat la spital.

Momentan, nu ne puteam pronunta a cui este vina. Urmeaza sa efectuam cercetari”, a spus politistul. Primarul Marius Martinescu a anuntat totodata ca va incepe astazi demontarea rotii din parcul unde s-a produs tragedia.