Nu stim daca pentru Puiu Hasotti, senator PNL de Constanta, 2005 reprezinta anul recunoasterii sale la nivel national si varful carierei.

Cert este ca, la mai putin de trei luni de la startul actualei legislaturi, senatorul Hasotti a fost inclus pe lista celor 13 vicepresedinti cu care liderul liberalilor, Calin Popescu Tariceanu, a candidat pentru sefia partidului. Din 5 februarie, Hasotti este vicepresedinte la nivel national.

Mai mult, senatorul liberal a fost desemnat lider al grupului PNL-PD din Senat. Şi, se pare ca, lucrurile nu se vor opri aici. Promovarea sa la nivel central a provocat insa schimbari si la nivel local. Mai multe, in interviul acordat in una din deplasarile sale in teritoriu

Reporter: La recentul Congres al PNL ati fost ales vicepresedinte al partidului. Ce inseamna pentru Puiu Hasotti acest succes si la ce va obliga?

Puiu Hasotti: Intotdeauna am spus ca fiecare performanta politica sau in administratia locala este performanta intregii organizatii a partidului. Spun asta pentru ca noi suntem o echipa veche, unita, solida, in care nu exista dispute legate de ideile fiecaruia.

Functia de vicepresedinte al PNL la nivel national, obtinuta in urma Congresului, reprezinta pentru mine cel mai mare post pe care l-am avut. Este un succes al liberalilor constanteni si, pentru ca tot veni vorba de asta, adaug ca in continuare, pentru mine, cea mai onoranta ipostaza este cea de membru al PNL Constanta.

Şi cand fac aceasta marturisire, ma gandesc la faptul ca sunt membru al filialei PNL Constanta din ianuarie 1990.

Dupa 11 ani, cat timp am fost presedintele organizatiei, iata ca parasesc aceasta functie pentru una mai importanta care inseamna reprezentarea partidului la Bucuresti inclusiv in Consiliul National de Coordonare al Aliantei PNL-PD.

Este o responsabilitate pe care o am fata de PNL, fata de presedintele Calin Popescu Tariceanu, fata de mine si, nu in ultimul rand, fata de filiala constanteana.

Va trebui sa fac un efort politic mai mare, o cumpanire mai buna a tuturor deciziilor, dar sunt linistit pentru ca la Constanta nu se poate intampla absolut nimic care sa tulbure deciziile luate la Bucuresti.

Rep.: Şi totusi, statutul PNL nu permite cumularea a doua functii de conducere in cadrul partidului…

P.H.: Exact. Inainte de Congresul PNL am avut o intalnire cu colegii mei delegati si cu Biroul Judetean in cadrul careia le-am spus de intentia domnului Tariceanu de a ma propune vicepresedinte.

Am convenit ca daca devin vicepresedinte al partidului, inseamna ca trebuie sa desemnam un presedinte interimar al Organizatiei judetene care sa se ocupe de organizarea Conferintei judetene din luna iunie.

Am fost fericit ca toti colegii m-au incurajat sa accept functia de vicepresedinte la nivel national.

Rep.: Pe cine ati considerat potrivit sa preia interimatul organizatiei?

P.H.: Am realizat ca exista o armonie totala in randul filialei, fapt ce m-a facut sa-l propun, la acea data, pentru functia de presedinte interimar pe deputatul Gheorghe Dragomir. Desemnarea functiei de presedinte al filialei judetene intra in apanajul Biroului Permanent Central.

Dar, prin prezenta mea acolo, Organizatia PNL Constanta are privilegiul de a propune ea pe cineva care sa ocupe functia de presedinte interimar.

Rep.: Schimbarile nu s-au oprit aici. Presedintele filialei municipale, Aurel Butnaru, a renuntat la functia sa in favoarea lui Gabriel Caciuloiu…

P.H.: Am considerat toti ca, daca tot am pornit pe calea reintineririi partidului, la Conferinta municipala din mai ar trebui aleasa o noua conducere. Domnul Butnaru mi-a cerut inca de acum trei luni sa ma gandesc si la un presedinte interimar tanar pentru filiala municipala.

Rep.: Ati declarat inaintea alegerilor din toamna ca Alianta PNL-PD are pregatiti, la orice ora din zi si din noapte, peste 50 de membri specialisti gata sa preia in maxim 24 de ore fraiele institutiilor publice. Cand vor iesi acestia la lumina?

P.H.: Exista dificultati care tin de guvernarea propriu-zisa, dificultati care tin de legislatia romaneasca, sau care tin de statutul functionarului public. De asemenea, exista o buna cumpanire in sanul Aliantei.

Toate acestea, impreuna cu faptul ca noi nu avem de gand sa-i schimbam pe cei care sunt competenti, chiar daca au fost pusi de PSD, ne pun in situatia de a nu ne grabi, evaluarea institutiilor descentralizate fiind in curs de desfasurare.

Rep.: Ce ne puteti spune despre activitatea dumneavoastra parlamentara?

P.H.: In prezent sunt liderul grupului parlamentar din Senat al Aliantei PNL-PD. Sunt 48 de senatori a caror activitate trebuie coordonata. Activitatea mea parlamentara va fi constransa de coordonarea acestui grup. In fiecare moment trebuie sa indrum declaratiile politice, interventiile in Plen, interpelarile acestor senatori.

Am in perspectiva modificarea legilor care tin de alegeri, locale si generale, a Legii Presei, sau a Consiliului National al Audiovizualului, lege care trebuie revizuita.