Moartea in misiunea din Afganistan a tanarului militar din Tecuci, Narcis sonei, a dat curs aparitiei unui val de tristete si compasiune printre concetateni pentru familia eroului. La aflarea vestii ca tanarul va fi inmormantat azi acasa, cu onoruri militare, la ceremonie fiind invitati inalti oficiali din MApN, municipiul Tecuci a imbracat straie de doliu.

Primarul Eduard Finkelstain a inmanat o esarfa tricolora si o medalie omagiala familiei indoliate si a declarat ca va initia un proiect de hotarare prin care parintilor sa le fie alocata o suma de 30.000.000 lei drept ajutor, iar inmormantarea sa se faca in Cimitirul Eroilor.

"Narcis Sonei este pentru tecuceni un erou, motiv pentru care ne-am zbatut ca el sa-si doarma somnul de veci in Cimitirul Eroilor", a mai precizat primarul.

De asemenea, printr-o hotarare a Consiliului Local, sublocotenentul post-mortem Narcis sonei va fi numit cetatean de onoare al municipiului Tecuci. Prefectul de Galati, Mihai Capra, a tinut sa sublinieze ca intreaga familie sonei este o familie de eroi, prin modul exemplar in care se poarta in aceste clipe grele.

"Dupa discutia purtata cu parintii lui Narcis, va pot spune cu toata sinceritatea ca m-a impresionat atitudinea tatalui (si el fost militar n.a.) acestui erou... Mi-a spus ca se bucura foarte mult de onorurile aduse fiului sau si ca este de parere ca soldatii romani trebuie sa-si continue misiunea din Afganistan pentru a face cinste acestei tari. Sa gandesti asa in momentul in care ti-a murit un copil este un lucru remarcabil", a declarat prefectul galatean.

Corpul neinsufletit al militarului cazut la datorie duminica, in Afganistan, depus la Catedrala Sf. Gheorghe, va fi condus spre cimitir in aceasta dimineata. De la intrarea in Cimitirul Eroilor sicriul va fi purtat pe brate pana la sectorul unde isi dorm somnul de veci eroii neamului. La funeraliile care se vor desfasura incepand cu ora 12.00 sunt asteptati ministrul apararii si prefectul judetului Galati.