Directorul executiv al CFM "U", Cristian Dulca, spune ca nu stie cine va conduce sedinta de pregatire de azi, invitand fanii si presa sa astepte pana cand incepe antrenamentul.

Intr-adevar, galeria Universitatii, "Vecchia Guardia", si-a anuntat deja prezenta la eveniment, amenintand cu proteste la adresa conducerii care, in opinia lor, "isi bate joc de echipa si cheltuie bani in interes propriu". De la reunire vor lipsi, fata de lotul care a incheiat sezonul trecut, nu mai putin de sapte jucatori.

Laurentiu Opriceana si Mircea Oltean s-au reintors la Dinamo Bucuresti, Dan Matei si-a intrat deja in rol la Gloria Bistrita, unde, foarte probabil, il va avea coechipier pe Octavian Abrudan, iar Razvan Tarlea si Janos Szekely se afla in pregatiri cu prim-divizionara Jiul Petrosani.

In plus, Dan Codreanu, jucator care nu a prins nici un minut in sezonul trecut, fiind accidentat, si-a incheiat contractul cu "U" si, foarte probabil, va da curs ofertei venite din partea lui Ioan Ovidiu Sabau, care-l doreste la Gloria.

Dupa aparitia mai multor materiale in care ZIUA de Cluj a atras atentia fata de unele nereguli care se petrec in cadrul clubului clujean, dialogul cu Cristi Dulca a devenit monosilabic. Directorul executiv adjunct al Universitatii a refuzat sa comenteze situatia de la echipa si exodul de jucatori petrecut in aceasta vara, la care a asistat cu indiferenta.

"Sapaliga" il face praf si pulbere pe Dulca

Tehnicianul Marin Ion spune ca va fi prezent la reunirea lotului, dar discuta, inca, cu Dulca rezilierea contractului. "Suntem in situatia in care negociem despartirea. Cristi Dulca mi-a propus rezilierea contractului, eu i-am trimis oferta mea si astept un raspuns. Dupa cum am mai spus-o, contractul e simplu.

In cazul in care clubul reziliaza angajamentul, e obligat sa ma plateasca pana imi gasesc alta echipa. Mai exista varianta unei despartiri pe cale amiabila, dar astept raspunsul clubului", declara, ieri, Marin Ion.

Deranjat de situatia in care a ajuns clubul, "Sapaliga" a lansat un atac dur la adresa directorului executiv adjunct. "Acest om persifleaza pe toata lumea, de la presa, la jucatori si antrenori! Imi pare rau pentru situatia in care s-a ajuns. Eu am tot spus ca echipa se prabuseste, dar nimeni de la club nu m-a ascultat.

Anul trecut s-au pierdut sapte jucatori, acum sapte sunt pe picior de plecare, iar Universitatea nu s-a ales cu absolut nimic. Toate aceste lucruri s-au petrecut fara ca nimeni din conducere sa miste un deget. Sunt curios ce obiectiv va avea echipa pentru urmatorul sezon", a comentat Marin Ion.

Dulca nu-si gaseste locul si rostul in fotbalul clujean

Singura calitate pe care i-am descoperit-o lui Cristi Dulca, in aceste luni de cand ocupa functia de director executiv la CFM "U" SA, este fidelitatea care, sub diversele ei forme, poate, totusi, deveni periculoasa. Aceasta, in conditiile in care subiectul in cauza nu constientizeaza la timp ca este un nepriceput.

Fidel clubului Universitatea, el l-a servit mai intai din functia de antrenor la echipa a doua, Minerul Iara, unde a inregistrat cateva rezultate de exceptie, insa cand s-a tras linie, la finalul campionatului, echipa a retrogradat din Divizia C in "judet".

Ca proaspat antrenor i-a avut la dispozitie, printre altii, pe Gabriel Jula, Rares Soporan, Dorin Goga, Rares Sancira, Dan Radu, Radu Pop sau Horea Turbutan.

Cativa dintre acestia au fost promovati la prima echipa. Sub comanda lui Marin Ion, Gabi Jula a fost votat cel mai bun jucator din Seria a III-a a Diviziei B, fiind golgeterul lui "U", cu 11 goluri.

In tot acest timp, nici Cristi Dulca nu a ramas dator fotbalului, el devenind principalul marcator al divizionarei C, Avantul Reghin, pentru care a marcat sapte goluri, performanta remarcabila in conditiile vietii agitate impuse de conducerea Universitatii.

Acum, Dulca se viseaza antrenor la "U", dar nu exclude nici posibilitatea revenirii pe teren, din postura de atacant, cand el toata viata si-a petrecut-o distrugand actiunile ofensive ale adversarilor. Despre Marin Ion, Dulca a spus ca acesta a fost obisnuit sa faca performanta doar atunci cand a avut la dispozitie un lot valoros.

Se pare ca actualul director executiv adjunct uita cu ce jucatori a retrogradat el si cu jucatori s-a clasat Marin Ion pe locul VII in B. Sunt cam aceiasi!

Galeria nu uita flegmele lui Grozavu

Graba cu care Dulca incearca sa-l indeparteze pe actualul antrenor principal se explica prin interesul de a-l instala cat mai repede pe Leo Grozavu, fostul antrenor al Armaturii Zalau. Galeria Universitatii a promis proteste in cazul numirii lui Grozavu la carma echipei. "Vecchia Guardia" nu uita gestul lui Grozavu de acum 13 ani, pe vremea cand Leo era jucator la FC Baia Mare.

Atunci, fundasul central al maramuresenilor, in meciul decisiv pentru promovarea in Divizia A (1-1, partida disputata la Baia Mare), i-a scuipat si amenintat pe suporterii Universitatii. Dupa meci, la care au asistat peste 3000 de suporteri ai lui "U", cateva autocare au fost atacate cu pietre de suporterii maramureseni.

Acum, Leo Grozavu, principalul instigator al acelor evenimente, doreste sa devina antrenorul Universitatii Cluj!